Engelske Geomatikk-blogger/nettsteder

Etter å ha “kartlagt” GeomatikkNorge på nettet har jeg kommet til at det skrives mye om temaet Geomatikk på engelsk. En twitter-diskusjon gav meg inspirasjon til å samle endel ressursser(hovedsakling blogger) som favner geomatikk-temaet på ett sted. Dette er en liste jeg håper dere bidrar til å fylle ut, jeg kommer med et første utkast her, in no particular order:

11 thoughts on “Engelske Geomatikk-blogger/nettsteder

 1. Atle Post author

  Godt spørsmål Harald!

  Jeg veit ærlig talt ikke, temaene er ganske forskjellige, jeg kjenner ikke alle så godt selv, og jeg ser at det burde vært med en beskrivelse på de forskjellige.

  Personlig har jeg stor sans for utviklerblogger, så Ceverelephant og Ramblings of a GIS Hacker synes jeg er gode. Vil anbefale å se gjennom lista for å finne ut hva de skriver om. Så skal jeg på litt sikt prøve å komme opp med noen beskrivelser!

 2. Alexander Salveson Nossum

  Strålende tiltak!

  Dette er noe jeg har tenkt på en stund men som jeg ikke har funnet en god måte å løse på. Jeg bruker Google Reader til å holde meg oppdatert og har en egen “Geomatikk” label der. Den har pr. dags dato 59 feeds og finnes her: http://www.google.com/reader/bundle/user%2F14495767072544005971%2Fbundle%2Fgeomatikk

  Tidsskrifter: http://www.google.com/reader/bundle/user%2F14495767072544005971%2Fbundle%2FGISc%20journals

  Hvis noen har en fin måte hvor flere kunne samarbeide rundt å lage og “rate” denne type samlinger så hadde det vært ideelt!

 3. Atle Post author

  Supert at du deler listene dine Alex!

  Jeg er enig i at et felles verktøy der man kan dele, beskrive og rangere linker hadde vært det beste for dette, dog, jeg ville få ut noen linker fort, og tød derfor til bloggen. Men, i 2011 må vel en slik tjeneste eksistere?

 4. André

  Flott liste! Jeg kommer til å sjekke ut sidene i nærmeste framtid. I dag kom jeg over bloggen til Cloudmade (http://blog.cloudmade.com/) som kanskje kan være interessant å ta med på en slik liste. Jeg vet ikke om du har sett siden før, men hvis ikke så er Cloudmade et selskap som lager tjenester basert på openstreetmap.

 5. Atle Post author

  André: takker, har fulgt litt med på Cloudmade ja, men glemte å få dem med her. Rettet opp dette nuh!

 6. Helge

  Vil vel anta at alle leser den bloggen allerede, siden det er gis stack owerflow-bloggen. Nå ja. Bra greier var det der i alle fall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *