Mineturer.org – et selv-intervju

Nyheten er ikke ny mer, jeg så mitt snitt til å lansere det nye designet på www.mineturer.org på torsdag før jeg tok en langhelg.

Saken ble twittret litt rundt på i løpet av helgen, til og med ut.no fikk den med seg, og i dag skrev altså Martin en post på I det fri om mineturer. Dermed burde jeg vel bare lene meg tilbake og nyte besøkstallene? Mja, for det første får jeg ikke logget på Amazon-boksen der siden kjører før i morgen. Dermed får jeg ikke sjekket hvor mange (om noen?) nye brukere siden har fått, og om disse eventuelle brukerene har lastet opp noen turer. Dermed tenkte jeg heller å si litt om “veien vidre” som det så fint heter. Og kanskje også litt om ting som kan være smart å tenke på når du bruker siden. Planen er å ta dette i en “intervju med meg selv”-form. Let’s begin:

Først: Hva er egentlig MineTurer.org?
“MineTurer.org er et nettsted som lar deg laste opp GPS-spor og vise dem på et kart sammen med masse fine grafer og informasjon om turen” er vel kanskje et slogan. Men det er mer: det er jeg som tar eksempelkoden min om Kartverkets kart og GPX-filer ett skritt videre. Det er jeg som lærer meg mer Java-Spring-utvikling. Det er jeg som lærer meg mer jQuery. Det er jeg som vil ha mer inspirasjon for å gå tur og jogge. Det er jeg som er så sprø at jeg vil jobbe med det samme på fritiden som jeg gjør på jobb. Det er jeg som vil ha noe gøy å drive med. Det er også et håp om at andre kan finne det jeg driver med nyttig. Det er, i vid forstand,et forsøk på å vise at geografisk IT er gøy, og så mye mer enn Google Maps.

Hvorfor har du opensourca dette?
Fordi jeg ikke hadde klart å lage denne tjenesten uten å bruke OpenSource biblioteker i fleng. Og fordi jeg vil vise hvordan disse bibliotekene kan brukes. Og for å motivere andre til å bidra til å gjøre tjenesten bedre.

Så jeg kan sette opp mineturer på min egen server?
Jepp, sålenge du klarer å bygge maven prosjektet og deploye en war fil, samt kjører PostGIS. Dog, ikke forvent noe hjelp fra meg med å lage en konkurrent til mitt initiativ 😉

Vil det koste noe å bruke mineturer.org?
Gitt bruksvilkårene til kartverkets kart: nei. Jeg har laget siden for å lære og å skaffe meg et verktøy jeg syntes manglet. Jeg har ingen planer om å tjene penger på dette, og vil heller ikke selge meg selv eller produktet til noen som vil tjene penger på det. Jeg har kun utgifter i dag, jeg har kjøpt et domene og betaler for bruk av Amazon-EC2. Blir dette for dyrt for meg vil jeg vurdere billigere hosting, eller spørre om litt donasjoner. Dog, ting vil forbli gratis!

Du er flink! Jeg representerer [sett inn navn på kommersiell bedrift], kan vi benytte denne deler av denne løsningen?
Takk 😉 All kildekode er lisensirt under MIT-lisensen, så go ahead! Dog, jeg har ikke ressursser til å bistå med tilpassing og utvikling, da må dere ta kontakt med min arbeidsgiver, Geomatikk IKT 😉

Når kommer [feature x]?
Når jeg finner tid til å implementere den. Mineturer.org er noe jeg driver med fordi jeg har lyst, når jeg har tid. Dog, send meg gjerne inspill på mail, twitter, i kommentarfeltet eller via issue-trackeren på BitBucket.

Hvorfor har du benyttet [komponent x]/Hvorfor løser du ting på [måte y]?
Fordi jeg a) tror det er beste løsning b) kjenner best denne metoden c) ikke vet bedre. Send meg gjerne forslag til alternative løsninger!

Jeg vil gjerne bidra, noe du trenger hjelp til?
Genialt! Jeg har ikke noe spesifikt jeg trenger hjelp til, med det må alltids skrives litt hjelpefunksjonalitet, og bådde JS- og Java-koden min kunne sikkert trengt litt sanity-check. I tillegg finnes det mye rart man kan utvide tjenesten med. Send meg en mail og fortell hva du vil gjøre! Eller sjekk ut koden og send meg tilbakemeldinger!

Har du planer om å konkurrere med tjenester som UT.no?
Nei. Mineturer.org har fokus på det som skjer etter at du er hjemme fra tur, det er ikke et planleggingsverktøy. Jeg vil holde fokus ganske smalt, og prøve å unngå å at det blir en tjeneste som skal løse alle problemer.

Har du vurdert facebook/twitter/google+-integrasjon?
Jepp! Det burde komme!

Jeg får ikke opp Flickr-bildene mine??
Har du skrevet inn flickr-iden din? (og ikke brukernavnet?) Har du gitt bildene dine en tag og lagt til denne på turen? Er bildene dine geotaggede? Hvis ja på alle: send meg en mail!

Har du tenkt på integrasjon med andre bildesider enn Flickr?
Jeg har tenkt tanken, men vet ikke helt hvilke andre som er hotte, og om disse har et greit API. Vet du?

Hva med bildeopplasting direkte på mineturer.org?
Jeg tviler sterkt på at jeg vil gjøre dette, av følgende årsaker: a) mange sider gjør dette svært godt, med gode APIer (eks Flickr), b) bildehåndtering er mye jobb, c) det krever mye diskplass.

Det er noen funksjoner på siden som ikke fungerer?
Jepp: Del, fullskjerm og endel andre fungerer ikke enda. Jeg skal se på dette snart 😉

Høydegrafen kan umulig stemme??
Høydedataene hentes fra GPX-fila, så da får du sjekke GPSen din. Mobiltelefoner har notorisk dårlige høydedata. Det er desverre ikke så mye jeg får gjort med det.

Fartsgrafen/fartsdataene er på bærtur?
Sannsynligvis har GPSen din hatt litt hikke og logget et punkt veldig feil. Litt midling av dataene fanger opp endel av dette, men ikke alt. Så, ikke bruk disse dataene til å avgjøre viktige saker!

Jeg har funnet en feil!
Si fra! Jeg har ikke fått testet alle tenkelige og utenkelige funskjoner, så jeg er avhengig av tilbakemeldinger for å få rettet opp ting!

Sånn! Da tror jeg jeg skal ha svart på det meste jeg selv tror jeg ville lurt på. Er det andre spørsmål, kommentarer eller innspill er kommentarfeltet åpent!

5 thoughts on “Mineturer.org – et selv-intervju

 1. Atle Post author

  Hyggelig tilbakemelding, fint om noen ivrig tester løsningen litt 😉

  Når det gjelder Leaflet vs. OpenLayers er dette en spennende diskusjon, Leaflet er nyere, enklere, mindre og bedre mobiltilpasset. Men, det er også mer begrenset, så jeg tror ikke jeg går vekk fra OpenLayers med det første. Dog, jeg synes det er spennende med slike nye biblioteker, og kommer garantert til å følge med på dem 😉

 2. oysteinsen

  Hei, jeg har registrert meg på mineturer.org – veldig bra konsept som jeg synes det var verdt å sjekke ut. Problemet er at jeg ikke klarer å laste opp .gpx-filer som er eksportert fra Endomondo. Har dere opplevd dette problemet? Hva kan være feil?

 3. Atle Post author

  Hei! så bra du har lyst til å teste tjenesten. jeg har ikke testet med gpxfiler fra endomondo, har du mulighet til å sende meg en mail med fila som ikke fungerer, så jeg får testa og funnet en løsning?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *