Nordisk Kartografikurs 2009, presentasjoner

Som jeg skrev om tidligere har jeg tidligere i uka vært på Nordisk Kartografikurs i Stavanger for å holde to foredrag, om henholdsvis prosjekt og masteroppgaven min. Tenkte jeg skulle her dele både slidene fra presentasjonene og de opprinnelige oppgavene, slik at alle som kommer hit etter min oppfordring finner dem her. Mine faste lesere har vel sett oppgavene før, men slidene skal være nye! I tillegg er det greit å samle ting på et sted.

Det første foredraget på ca 45 minutter hadde tittelen “Web 2.0 – Brukerinteraksjon”:

Dette er såklart basert på masteroppgaven “Map 2.0 – User Interaction in Web Mapping Sites”, denne finner du på dokumentsidene mine. Når det gjelder kildekoden utviklet her fikk jeg en forespørsel om denne. Den ligger tilgjengelig på kodesiden (som forøvrig snart skal oppdateres), under MIT-lisensen.

Det andre foredraget hadde tittelen “OpenSource GIS”, og er basert på prosjektoppgaven “Use of Free and Open Source GIS in Commercial Firms”, som også finnes på dokumentsidene mine. Jeg nevnte også for noen på kurset oversikten til Stefan Steiniger over FOSS Desktop GIS, denne finnes på http://www.spatialserver.net/osgis/

Jeg hadde desverre ikke mulighet til å ta opp lyd eller bilde, men jeg er selv fornøyd med presentasjonene. Det er første gang jeg snakker til over 50 personer, men jeg følte at alt gikk greit. Jeg gjorde også et forsøk på å følge endel av de tipsene om presentasjoner som deles av flinke folk på nett. Man må såklart finne sin egen stil, men det å få input er viktig. Jeg håper jeg får gjenta slikt som dette, for det var meget gøy og lærerikt.

2 thoughts on “Nordisk Kartografikurs 2009, presentasjoner

  1. Alexander Nossum

    Flott! Gratulerer med overstått kurs! Skulle gjerne ha deltatt – men det får bli til neste år.

    Strålende at du deler slides’ene! Det må det bli mer av! Skal prøve å følge opp selv også:)

  2. Atle Post author

    Takker 😉 Selv ser jeg at det nok hadde vært fornuftig å få med seg hele kurset, kartografi er ikke det vi har vært mest borti. Erlend deltok jo på hele kurset fant jeg ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *