En måned på jobb

Da har det røffly gått en måned siden jeg begynte å jobbe. Jeg begynte, som den observante leser nok fikk med seg, i Geomatikk AS med stillingstittel “Systemutvikler. I det siste har ting endret seg noe, jeg jobber nå i Geomatikk IKT AS, dvs noe som skulle passe meg midt i blinken.

I tillegg har stillingstittelen min blitt noe diskutert, og jeg tror den nå blir endret til “GIS Utvikler”. Det synes jeg selv reflekterer hva jeg driver med på en god måte, samtidig som det er passe obskurt. Det synes kanskje du også, og dermed tenkte jeg å oppsummere kort: I en utviklingsavdeling som jobber med geografiske data er det mye GIS-relaterte temaer som skal håndteres, og endel av dem krever rimelig god innsikt i både GIS-biten og systemutviklingsbiten. Det jeg driver med er mye oppsett av databaser, konverteringer, scripting av rutiner, styling av kartdata og slike ting. I tillegg er vi inne i en periode hvor vi satser på Fri Programvare, så mye av arbeidet mitt går på å teste ut slike løsninger for kart på nett.

Her er såklart ytelse et kjernespørsmål, Google Maps er blitt et referansepunkt for kart på nett, går det ikke like raskt som Google Maps dropper fol det, sånn er realiteten, og det er bare å prøve å matche dem. Et annet spørsmål er utseende på kartene, dvs kartografien. Denne må også være både brukervennlig og “pen”, her er det mye å jobbe med. Et tredje spørsmål er jo dataformater, import og konvertering. Her kan man gjøre mye vha åpen kildekode, og med litt scripting kan mye kjedelig rutinearbeid automatiseres. Dette liker vi!

Altså: Jeg mangler ikke ting å drive med, det er stadig ting som skal gjøres, folk som forventer resultater og ting jeg skal få gjort i går. Alt i alt ikke så veldig forskjellig fra studiesituasjonen altså, bare at jeg produserer mer resultater og mindre tekst.

Når det gjelder arbedsmiljøet er jeg storfornøyd. Åpent kontorlandskap med mange geekete utviklere betyr at man skjelden kjeder seg, og man har alltid noen å mase på om man står fast. Ei heller så forskjellig fra lesesalen på Lerkendalsbygget egentlig. Den største forskjellen er vel at jeg tar med meg jobben hjem i mye mindre grad enn med studiene. På den annen side er nok dagene lengre, selv om fleksitid ikke er å forakte.

Alt i alt har den første måneden i arbeidslivet vært glimerende, den har gått fort, og jeg håper den neste går like bra. Jeg trives på jobb, og jeg trives med å være i arbeid! Så får jeg bare beklage at bloggeaktiviteten har gått noe ned, det skyldes at jeg har mye å gjøre på mange kanter, noe som nok blir temaet i neste bloggpost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *