Været i Trondheim på Twitter

Jeg liker yr.no, jeg liker hvordan de deler ut dataene sine. Jeg liker ikke været i Trondheim, det varierer for mye. jeg liker Twitter, jeg følger mye med der. Derfor tenkte jeg at jeg skulle prøve å gjøre ting litt forutsigbart og få værvarslet til yr for Trondheim på twitter.

Dermed begynnte etterforskninga. Første punkt var xml-dataene for Trondheim. Disse hentes enkelt ut, og melder i tabularisk form været for en bråta 6-timesperioder fremover. Planen ble da å lage en twitter-konto som twitrer været som en tekststren på under 140 tegn for de neste seks timer. Varselet er på formen

Trondheimsværet i dag fra 18.00 til 24.00: Regnbyger (1.2 mm). Flau vind fra Sørøst. Temp 18 grader. Via yr.no

Den beskriver altså værtypen (typisk navnet på værikonet), nedbørsmengde, vindtype og retning samt temperatur.

Altså: Klokken 17.00 spyttes været for 18-24 samme dag ut. Etc. Dette løses med en kombinasjon av php med simplexml, cronjobs og twitter-APIet. Resultatet finner du på @TrondheimsVaer. Scriptet er ikke 100% testet, men jeg tror det skal fungere. Er du interessert i koden finner du den her: http://code.atlefren.net/vaer.phps. Den er ukommentert, og kan sikkert forbedres. Uansett setter jeg pris på tilbakemeldinger og bruk til andre byer etc. Koden er lisensiert med MIT-lisensen, som gir deg ganske frie hender.

Når det gjelder cronjoben har jeg brukt følgende entry:
0 5,11,17,23 * * * /usr/local/bin/php /home/users/atlefren/code/vaer/index.php >> /home/users/atlefren/twittervaer.log

Ikonet er basert på et CC-lisensiert Flickr-bilde (http://www.flickr.com/photos/evauppsala/269372391/) og et værikon utgitt under WTFPL-lisensen (http://jcorrea.es/2008/07/28/download-free-weather-icons/).

Så kan jo diskusjonen få gå på om dette er noe vits? Kommer du til å bruke den? Hva burde vært endret?

5 thoughts on “Været i Trondheim på Twitter

 1. Alexander Nossum

  Veldig gøy! Enkelt og funksjonelt:)

  Tenkte på noe av det samme i sommer – når alle sjekket yr.no omtrent hver halvtime for å “se om det hadde kommet noe nytt”.

  Min idé gikk ut på at brukeren kunne abonnere på endringer og få disse på sms kun når det faktisk var noe nytt. Men det ble litt komplekst – og dermed aldri noe av:)

 2. Atle Post author

  Takk for den! Tok jo ikke lange tiden å slenge sammen, og vil tørre å påstå om det ikke er revoljusjonerende, så i alle fall praktisk.

  Ideen din høres jo absolutt mye mer spennende ut, men krever vel en smule mer arbeid vil jeg tro…? Artig om du gjennomfører den though 🙂

 3. Audun Sæther

  Jeg takket på Twitter, men til tilfelle du ikke så det – genialt! (Hm, du ser jo likevel at jeg følger værvarsel på Twitter, men..)

  Uansett. Jeg digger det.

 4. Atle Post author

  Så det på twitter ja Audun, tror til og med jeg takka? Og ja, jeg ser jo at du følger varselet også. Men, jeg er ikke mer norsk enn at jeg godt kan ta litt skryt dobbelt opp jeg 😉

  Takk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *