Matvarsel på Twitter

Eksamensmiddager, eller masteroppgavejobbemiddager, har lett for å bli tatt i en kantine på campus, selv om kvaliteten kan være så som så.

Dagene er lange, og det å dra hjem fire for å lage og spise middag blir mye mas. Derfor er det greit å ty til SiT sine kantiner. Det evige spørsmålet er jo hva de serverer, da det er to kantiner å velge her på Gløshaugen.

Menyene publiseres på nett, Hangaren og Realfagskantina, men det fordrer at man må inn å sjekke. I dag gjorde jeg dette, og så følgende melding hos Hangaren:

Vi jobber med å få på plass “dagens middag” som RSS-feed. I mellomtiden kan dere abonnere på denne RSSen: http://twitter.com/statuses/user_timeline/38466835.rss

Vi gjør oppmerksom på at den er laget av en student på eget initiativ, og at det kan hende den ikke fungerer 100%. Dersom noen av dere klarer å lage en bedre fungerende RSS, må dere gjerne dele den med SiT og andre…

Jeg sjekket ut denne, og fant dermed ut at det er en Twitter-konto som publiserer dagens middag hos Hangaren hver dag klokken to. Følg @hangaren for oppdateringer.

Jeg fant ut at det var en student ved navn Eirik Opsanger som har laget tjenesten, og bare minutter etter at jeg spurte om Realfagskantina også kom twittret @hangaren følgende.

Det er nå også mulig å følge @realfag for dagens meny i realfagskantina! #hangaren #realfagMat

Dermed skulle altså oppdateringsbehovet for menyene på Gløshaugen være dekket. Jeg har også oppfordret Eirik Opsanger til å skrive noe om hvordan opplegget fungerer, men ting tyder på at han er like opptatt med masteroppgave som meg, så vi får se.

Et annet spørsmål er jo hvorfor ikke SiT selv tilbyr dette, som rss eller twitter/microblogg-feeds, de har jo tilgang til rådataene og slipper screenscraping eller hva nå som gjøres nå.

Kommentarer, oppklaringer og innspill taes imot med takk. Jeg synes dette er spennende bruk av Twitter!

One thought on “Matvarsel på Twitter

  1. Pingback: atlefren's status on Thursday, 14-May-09 13:15:06 UTC - Identi.ca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *