Hvor er du på web?

I disse “sosial web”-tider er man registrert både her og der, på forskjellige steder med forskjellige brukernavn. Jeg har listet de fleste sidene jeg er registrert på på Om Atle-siden. For noen dager siden tipset Øyvind Solstad om en tjeneste som gjør noe av det samme, nemlig socialwhois.com.

SocialWhois.com lar deg lage en kort biografi, legge inn dine interesser som tags og liste diverse sider du er medlem på. Jeg har laget meg en profil, du finner den på http://www.socialwhois.com/atlefren, der jeg lister en del av sidene jeg er registrert på:
Mine Sosiale Nettsteder

En annen side, som også gir deg en oversikt over hvor på nett du er tipset Martin Bekkelund om, pipl.com lar deg søke etter personer på “den dype webben” og finner overraskende mye.

Når jeg søker på navnet mitt finner den særs få sosiale nettsteder (kun Facebook), men veldig mange nettsteder og bloggposter/kommentarer. Egentlig ganske skremmende å se at ting ligger så oppe i dagen, men, som jeg har sagt før kan jeg i utgangspunktet stå inne for mine ytringer på nett, så noe stort problem er det ikke. Det er jo også ganske fascinerende at man kan finne alt dette.

Et tredje nettsted er BackType, som er beskrevet i detalj av Audun Wangen. Denne tjenesten finner hvilke blogger du har kommentert på, og samler disse. Du får altså en rimelig komplett oversikt over dine spor på verdensveven, mine kommentarer finner du på backtype.com/atlefren.

Spørsmålet er jo om slike sider har noen verdi. Er det noe poeng å registrere seg på backtype og socialwhois? Eller finnes disse sidene bare for å promotere egoet? Jeg hører gjerne fra deg, både om tips til lignende nettsteder og problemer eller fordeler ved å bruke disse..

2 thoughts on “Hvor er du på web?

  1. Martin Bekkelund

    Da jeg laget webloggen til jobben fant jeg ut at det kunne være en god idé å lage en side hvor vi listet alle webtjenestene vi var representert på. Siden har jeg videreført ideen også på mitt eget nettsted. Jeg har også lekt med tanken om å registrere meg på enda et nettsted, men det begynner å bli nok av dem, så jeg droppet det.

  2. Atle

    Jeg dreiv også å funderte på hva poenget med socialwhois er, all den tid jeg lister her de forskjellige stedene jeg er registrert. Alikevel ville jeg teste tjenesten, og selv om jeg ikke bruker den aktivt er jeg nå i hvert fall representert. Sånn i tilfelle noen leter etter meg 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *