Luke 6: Midtfyns – Jule Ale

Og da har vi havna bakpå igjen. Prøver å få oss litt up to speed her med luke 6.

Dette er altså en Jule Ale (siden jeg ikke kjenner danske regler for særskriving lar jeg den passere). Midtfyns bryghus er ganske store i Norge, med flere øl inne. Favorittene mine fra dem er X-porter (sammen med De Molen) og Gleipnir Black IPA. Men også Midtfyns Ale er et veldig godt øl. Jule Ale høres litt spesielt ut, men det er kanskje en dansk ting? Vel, vi tester!

Dette er altså luke 6, men den ble drukket to dager senere, dvs den 8. Fargen på denne minner meg om mango, med hvitt skum. Lukten er søtlig, med endel malt. Kanskje noe sitrus? Også litt julekrydder. Smaken er først ganske typisk ale, det vil si ikke så veldig spennende, men endel maltsødme. Et hint av krydder som hensetter tankene til Underlig Jul, men også noe søtt. Honning? Ganske mye honning, såppass mye at den minner om Imperial Polaris de gangene den smaker honning. Alkoholen er også merkbar på denne.

Alt i alt et godt øl, som egentlig ikke bringer med seg så mye julestemmning.

Score: 7/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *