Luke 5: Hornbeer Julehumle

På onsdag sto en danske på programmet. Hornbeer er et bryggeri jeg tør å påstå at jeg kjenner godt til, med godsaker som Caribbean Rumstout, The Fundamental Blackhorn, et godt surøl og en framboise. Dermed var forventningene ganske høye til Julehumle. Når den i tillegg presenteres som et utradisjonelt juleøl, med mye humle blir man jo nyskjerrig.

Ølet har et rødskjær i glasset, minner meg om en amber. Det har et nydelig, tykt hvitt skum som ligger lenge og vel. Lukten er fantastisk humlet, her lukter det IPA lang vei. Tropisk frukt så det monner! Siden den lukter utpreget IPA er det ikke noe sjokk at den smaker slik heller, med mye smak av tropisk frukt. Synes dog lukta lover mer enn smaken klarer å leve opp til, den gjør litt for lite ut av seg.

Dette vil jeg si er en god IPA, men jul? Ikke i det hele tatt. Tror de som plukka med seg denne fra polet fordi den sto sammen med juleølet kan få seg en overraskelse. Men, polet sier jo at IPA og pinnekjøtt skal funke, så kanskje prøve noe nytt?

Score: 6/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *