Luke 7: Fanø Bryghus – Julebryg

Kalenderen har et ganske stort innslag av danske øl, så også i luke 7. Fanø Bryghus er et ubeskrevet blad for meg, så dette er et øl jeg går til uten mange forventninger. Dog, at det er en porter på rundt 7% er jo et godt tegn, så helt uhildet er jeg nok ikke.

Fargen er ugjennomsiktig svart (for å låne et uttrykk fra andre: denne krever en 60-watts-pære), med brunt skum. Det er endel krydderlukt på denne, atter et øl som gir litt Underlig Jul-vibber. Kaffepreget jeg nesten forventer av et såppass svart øl merker jeg svært lite til. Smaken, derimot, har mere brente toner og kaffe, spesielt etter at den får opp varmen litt. Noe hint av krydder er det også, men ganske forsiktig. Den er rimelig lett og fin, og ettersmaken lar meg smake på kaffe-tonene lenge. En god porter, med noe jule-følelse. Rett og slett et peis-øl. Fanø imponerer med denne.

Score: 8/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *