Progresjonsgraf på Mineturer.org?

Mineturer.org har ikke fått så mye TLC som den har fortjent det siste halvåret. Jeg har nesten skrevet om hele den bakenforliggende koden, men er ikke helt i mål og har dermed ikke fått lagt ut noen ny versjon.

I tillegg så veit jeg at det mangler endel ting, slik som en bedre delingsside, deling til sosiale medier, eksportfunksjon til GPX, KML, GeoJSON etc. I tillegg har andre typer grafter blitt etterspurt, og jeg har vurdert en slags intergrering mot google-tjenestene for å hente inn tracks fra f.eks MyTrips. Og så har vi jo ting som mistet-passord-funksjon, og på toppen av det hele har “opplasting til OpenStreetMap” blitt foreslått. Så, nok å henge fingrene i!

Dog, det var ikke det jeg tenkte å nevne i dag. Jeg fikk nemlig en ide etter å ha kommet hjem fra vårens andre joggetur. Jeg lasta opp turen på mineturer, og begynnte å klikke meg frem og tilbake for å sammenligne resultatene med vårens første og høstens tre joggeturer (ja, jeg er ikke verdens sprekeste*). Så tok jeg meg selv i å kopiere avstand, data og snittfart inn i et regneark og lage en graf. Jeg ville nemlig prøve å se trender (gjerne da som peker på fremgang). Jeg fant ut at det å kun plotte tid blir feil, all den tid jeg har løpt litt forskjellige runder. Plotter jeg derimot snittfart og avstand får jeg en indikasjon (avstand vil jeg ha med da snittfarten gjerne synker med avstand).

Grafen ble fin den, den viste faktisk fremgang. Men, det fordrer jo at jeg vedlikeholder et regneark med verdier jeg kopierer (manuelt) ut fra Mineturer, setter opp grafen etc. Så tenkte jeg litt til. Jeg har jo dataene og et godt verktøy for å lage grafer i Mineturer. Basert på dette lagde jeg en skisse på hvordan jeg ser for men en slik “progresjonsgraf” (som jeg har valgt å kalle den). Skissen burde være selvforklarende, du velger ut de turene du har lastet opp i mineturer (eventuelt en kategori, slik som “Jogging”) og trykker “generer”. Da får du en graf, med datoene ordnet stigende på x-aksen og to linjer for hhv avstand og snittfart på y-aksen. Slik kan du etter hver opplastet tur sjekke frem/tilbakegangen. Skissen ser altså slik ut:

Så. da er jo spørsmålet: er dette noe som er av interesse for andre enn meg? Jeg tror ikke det skal være store jobben å få til, men det er alltid lettere å gå i gang med en oppgave om jeg veit at flere er interessert. Så, hva tror du? Spennende? Forslag til forbedringer?

*Etter at jeg gikk i gang med ny “treningsmotivasjonsmetode” burde det bedre seg. Formelen for antall joggeturer pr uke er L=ceil(Ø/2) der L er antall løpeturer pr uke og Ø er antall ganger jeg drikker mer enn 3 enheter øl pr uke. 😉

2 thoughts on “Progresjonsgraf på Mineturer.org?

  1. Magnus

    Spennende, ja. Spesielt på for ski-og sykkelturer tror jeg det kan funke veldig bra. Igjen vil nok sosial integrasjon være viktig som en “belønning” for å registere treningsturene.

  2. André

    Dette høres svært interessant ut og er absolutt noe jeg kan komme til å bruke. Et forslag til en funksjon som runkeeper har og som du kunne implementert i forbindelse med dette er at man får opp en melding som sier “gratulerer, du har satt en ny rekord” eller en tilsvarende belønning hver gang man klarer å løpe/sykle lengre eller raskere enn tidligere. Jeg vet ikke hvor vanskelig dette er å få til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *