Support som spill?

“Bidra til et opensource-prosjekt” er et godt tips til studenter og nyutdannede som vil jobbe med programmering/systemutvikling. Hvorfor? Jo, det er noe håndfast du kan vise frem på et intervju, som viser hva du kan. I tillegg er det en genial måte å lære på. Men, hvor skal man bidra? Blir det ikke snevert? Jo, sånn tenker jeg og. Og selv om jeg sitter trygt i en jobb jeg trives i streifet tanken om bygging av merkevaren Atle meg etter å ha funnet og registrert meg på GIS Stackexchange.

Og, fordi jeg er så snill tenkte jeg å dele dette tipset. Hva er Stackexchange og what’s in it for me?

Vel, har du vært borti Quora? Det har ikke jeg. Har du slumpa innom Stackoverflow? Jeg har! Og lurt på, hva får folk til å bidra med så gode svar?

Så, Stackexchange er en serie med spørsmål- og svarsider, bygd opp som Stackoverflow (og Quora, innbiller jeg meg). Disse er organisert på tema, der GIS Stackexchange dreier seg om GIS. Du stiller et spørsmål, om noe du sliter med eller lurer på, og masse smartinger svarer. Ikke noe rtfm, men gode, velfunderte og ofte mange svar.

Så, hvordan får de det til? Gamification! Du kan stemme på spørsmål og svar, og får ditt spørsmål eller svar en stemme får du flere reputation-poeng. Det vil si, du får en score koblet til brukernavnet ditt, og som vi alle vet, highscore er kult. Jeg er blitt hekta, jeg svarer på det jeg kan, forsøker å svare godt og håper at jeg får upvotes. Pr i dag har jeg 600 reputation-poeng på GIS Stackexchange, mens den som “leder” har nesten 20 000.

Men, “merkevarebyggingen”: I kontrast til å bidra på et OpenSource prosjekt kan du på en side som Stackexchange svare på spørsmål over et bredt spekter. Dette er noe man kan dra frem på et jobbinterjvu, du kan bruke det for å bli lagt merke til på nett, eller du kan la disse tingene ligge litt i bakhånd og fokusere på å svare godt. På denne måten lærer du deg nye ting. Kanskje du har hørt om noe som kan være et godt svar, men ikke vet nok? Gjør litt research, så lærer du noe også.

Så, oppfordringen er altså: Engasjer deg gjerne i et OpenSource-prosjekt, bidra gjerne på mailinglister for de spesifikke prosjektene, men elsker du å sanke poeng: registrer deg på Stackexchange også!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *