Høyres Mullah Helleland

Under Dagsrevyen i går ble jeg rett og slett sittende å måpe. Saken var nemlig den at Linda Hofstad Helleland fra Høyre brukte spørretimen på Stortinget på å, hold deg fast, klage på at NRK hadde “nærmest radert påskebudskapet bort fra sitt sendeskjema” (link).

Dette er enda en stor, feit spiker i Høyre-kista for min del. Vel, kistelokket lar seg vel aldri åpne etter Datalagringsfjaset fra det skitpartiet, men nå har Høyre i tillegg klart å havne på lista KrF og Senterpartiet allerede ligger på, altså “hakke sprø kristenfolk”.

Du skal gjerne få lov å være kristen Helleland, det er ikke det. Problemet er at jeg ikke er kristen i det hele tatt og er veldig fornøyd med at NRK fokuserer på tur og appelsin fremfor religiøs overtro. Vi har jo, desverre, en statskirke her i landet, men det er bare et spørsmål om tid før den forsvinner ut, så når Høyre mener det er Stortingets oppgave å presse NRK til å sende mer religiøst påskebudskap er det så bakstreversk som det kan få blitt.

Og så må jeg få klage litt mer: Hva er det med disse kristne? Kan de ikke dra i kirka, lese Vårt Land eller bibelen fremfor å kreve at NRK skal formidle det kristne budskap? Jeg er for eksempel rimelig opptatt av temaer som Geomatikk og Fri Programvare, men jeg krever ikke at NRK skal bruke tid på dette. Jeg klarer å finne slikt stoff selv.

Så, Helleland og resten av Mullaene i Høyre: dere kan få mene hva dere vil, men hvis dere er så lite sikre i troen deres at dere må ha den bekreftet på NRK i beste sendetid, da er dere nesten på høyde med Kongen, som er så usikker i troen sin at han inisisterer på å ha den grunnlovsfestet.

Politikere, hva er det med dere?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *