Boklesememe

Det er lenge siden sist. Både siden jeg skrev noe her sånn generelt og siden jeg svarte på et meme. Dermed må vi gjøre noe med den saken. Simen Øvrebø utfordret meg med et bokmeme mens jeg var på ferie, og slike ting kan man jo ikke la stå ubesvart.

Spørsmålene er som følger:

 • Hvilken bok leser du akkurat nå?
 • Hvor liker du best å lese?
 • Hvilken bok skulle du ønske ble filmet?
 • Er det noen bøker du ser fram til å lese de neste månedene?
 • Hva er favorittboken din?
 • Hva synes du er den fineste forsiden på en bok?

Så da er det vel bare å begynne fra toppen:

Hvilken bok leser du akkurat nå?

Akkuratt nå skriver jeg jo dette, men den boka jeg begynnte på sist er The Colour of Magic av Terry Pratchett. Denne kjøpte jeg på Gardermoen på søndag for å ha noe å lese på flyet etter å ha fullført The Lost City of Z av David Grann. Pratchett har jeg ikke fått lest så mye av enda, men virker som en småsprå fantasy-sak. Andre kan nok beskrive den bedre, men jeg har fåttt meg meg såppass som at det er 36 bøker i Discworld-serien, så om jeg liker boka har jeg litt å se frem til.

Hvor liker du best å lese?

Jeg har funnet ut at jeg liker å lese liggende. Enten i senga, eller langflat i sofaen. I skyggen på en strand er heller ikke så dumt, men sand og solkrem og vann kan bli slitsomt. Flyseter har jeg funnet ut at er slitsomme å lese i (det er et eller annet med vinkel/avstand jeg ikke er komfortabel med. Men jeg leser gjerne på fly uansett, for å få tida til å gå).

Hvilken bok skulle du ønske ble filmet?

Nei. Jeg har lest mange bøker som har blitt filmet og jeg tror jeg foretrekker boka i alle tilfeller. En kokebok kanskje, det er nok mer spennende på TV 😉

Er det noen bøker du ser fram til å lese de neste månedene?

Hmm.. Godt spørsmål. Jeg har kjøpt inn en del bøker jeg ikke har fått lest enda. Men Ingen spesielle tror jeg. Stephen Kings Misery kanskje? Eller Kafkas Prosessen, hvis jeg får ro i sjela til det? Gleder jo også til å komme skikkelig i gang med Pratchett, den virker jo som sagt lovende!

Hva er favorittboken din?

I entall? Umulig! Jeg har skrevet om temaet før, så tror den lista der får lov til å stå fortsatt. Generation Kill av Evan Wright kan jo også nevnes i disse “norske soldater er slemme i Afghanistan”-tider.

Hva synes du er den fineste forsiden på en bok?

Øhm. Jeg ser bare bokryggene i bokhylla mi så det er ikke så lett å si. Dessuten har jeg lært meg at man ikke skal dømme en bok etter omslaget. Pass!

Et meme skal vel helst sendes vidre også. Er det noen som leser denne bloggen mer egentlig? Hadde jo vært artig å se Anders Hoff svare på dette memet i tegneserieform, og om Alexanno leser noe annet enn forskning om dagen kunne jo han fått en utfordring? Ellers er jeg veit jeg sannelig ikke hvem som følger med her, føler du deg utelatt så er du mer enn velkommen til å ta memet videre!

3 thoughts on “Boklesememe

 1. anders

  The challenge is accepted!

  Hadde litt problemer med å komme i gang med The Color of Magic, men nå har jeg kommet et stykke inn i Discworld-serien. Veldig bra saker 😀

 2. Pingback: Lese noe annet enn forskning – bokmeme | What's Sound?

 3. Atle Post author

  @anders: Spennende, hadde egentlig ikke forventa at du skulle ta den utfordringa 🙂 Venter i spenning her nå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *