Hvor dum kan man bli?

Ca så dum som politikerene i landet vårt, ref denne meldingen fra banken min:

Lovendring – forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har tillatelse i Norge

Kjære kunde

Det vil fra den 1. juni 2010, ikke være mulig å benytte betalingskort utstedt i Norge (Bankkort/Ungdomskort) til kjøp av pengespill i utlandet.

Årsaken til forbudet er at Stortinget den 4. desember 2008, vedtok lov om endringer i pengespill- og lotterilovgivningen. Formålet med forskriften er å sikre et regulert og kontrollert tilbud av pengespill gjennom å begrense tilgangen til pengespill som ikke har norsk tillatelse.

Forbudet gjelder både spill på internett og fysisk bruk av kortet til spill i betalingsterminal i utlandet. Hvis du har spørsmål om eventuelle alternative betalingsmåter for pengespill i utlandet, må du ta kontakt med det aktuelle brukersted.

Hvis du ønsker å delta i pengespill i utlandet (f. eks. besøke et kasino) vil du enten måtte ha med deg kontanter eller ha et bankkort som er utstedt utenfor Norge.

Norsk Tipping og Norsk Rikstoto, vil ikke bli påvirket av forbudet.

Link til forskriften finner du her.

Vennlig hilsen
Skandiabanken

Paypal anyone?

Skal vi ikke med en gang sperre for betalingsterminaler i Red Light DIstrict også da? Eller betalingsterminaler på steder som selger sprit sterkere enn 80%? Eller hva med kinaputter i Sverige? *facepalm*

10 thoughts on “Hvor dum kan man bli?

  1. Harald Groven

    Da jeg en gang for mange år siden tok statsvitenskap, lærte jeg masse unyttig (som demokratiteori og internasjonal politikk) og masse nyttig (som kvantitativ metode). En av bøkene som bet seg fast, og som forandra alt jeg siden har tenkt om politikk var ei bok med tittelen “symbolpolitikk”. Den handla om betydningen av politikk som verken ender opp som en lov eller budsjettpost. Symbolsaker hadde svært stor betydning for velgernes og partimedlemmenes politiske identitet. Hvis velgerne maser om å gjøre noe med et uløselig problem, er det bare å vedta noe som kan late som om har betydning. Det er (fra politisk rasjonalitet) mer “effektivt” å gjøre et symboltiltak, enn å få kjenft for ikke å gjøre noe som helst.

  2. Alexander Salveson Nossum

    Har vel omtrent samme effekt som datalagringsdirektivet. De som ønsker å omgå det gjør det enkelt.

    Har en følelse av at politikerne tilegner borgerne veldig lite intelligens.. Eller kanskje disse “hindringene” er et slags ledd i “hvordan inspirere og motivere kreativitet”-programmet?

  3. Atle Post author

    Anders: Mistenker det samme, og det er vel det Harald utdyper på en glimrende måte her. Men, jeg må få si: jeg hadde heller satt pris på at man heller sa, som sant er, dette får vi ikke gjort noe med, og for å være helt ærlig ser vi heller ikke det store problemet. Synes det blir vel mye detaljstyring, og politikk med det målet å “gjøre noe for å beholde velgerene”, heller enn å faktisk drive samfunnet fremover. Men så er kanskje jeg smartere enn de “folk flest”? 😉

    Alex: liker tanken på at det ligger en agenda bak (ikke si noe til Nyhetsspeielt), men jeg tviler. jeg tillegger nemlig ikke politikerene noe særlig intelligens 😀

  4. Martin Bekkelund

    Jeg anser meg selv for å være liberalist. Det vil blant annet si at jeg mener folk selv må få lov til å ta avgjørelser som gjelder deres egne liv, også om det er mindre smarte avgjørelser. Jeg tror at folk selv er de som er best skikket til å vite hva som er bra og mindre bra for en, ikke at staten vet best.

    E-posten fra Skandiabanken, som jeg også har fått, er et direkte resultat av en rød-grønn regjering hvor staten står (for) sterkt.

  5. Atle Post author

    Liberalismen ligger tett opp til mitt syn på verden ja, som kanskje skinner en smule gjennom i dette inlegget 😉

    Ellers er jeg politikerforakter, så å gjøre dette til en ren politisk debatt orker jeg ikke. Jeg bare noterer meg at dette er noe som ikke funker bra med den rødgrønne regjeringen, med en annen regjering ville jeg nok hatt annet å klage på (dog ønsker jeg meg gjerne en ny regjering, en som er mer opptatt av å handle enn å “ha en bred og god debatt”)

    Ellers var artikkelen du linket til en smule bedre formulert enn mitt irritasjonsutbrudd Martin 😉

  6. Åsmund

    Jeg er enig i at dette er et tøysetiltak, men… Man kan jo klage på at den rødgrønne regjeringen gjør det vanskeligere å gamble i utlandet, men hvis man sammenlikner status quo i Norge med andre land som har en mer liberal politikk, så synes jeg dette er en liten pris å betale!

    For å si det sånn, så synes jeg det er bedre at noen må omgå en tøyselov for å få tilgang til underholdning, enn at noen blir avvist ved et akuttmottak fordi de ikke har helseforsikring.

    Men den endelige konklusjonen jeg kommer til, er at demokratiet er dødt når levestandarden blir tilstrekkelig god. Folk bryr seg ikke tilstrekkelig, og da visner politikken hen til tøysetiltak.

  7. Atle Post author

    Hmm… En logisk brist her spør du meg: Helseforsikringer har jo ikke noen som helst korrelasjon med tøysetiltak for dette. eller mener du at liberalismen er ensbetydende med privatistert helsevesen og helseforsikringer? Er dette en slags FUD (Fear, Uncertainity and Doubt)-taktikk?

    Siste avsnitt tenderer jeg dog til å være enig i: Vi har det generelt så godt at vi har tid og krefter til å henge oss opp i småting. Dog tror jeg (parafrasert en eller annen) at demokratiet er den minst dårlige styringsformen som er testet, og jeg ville ikke byttet den ut til fordel for noen av de andre som har vært prøvd oppgjennom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *