Kartapplikasjoner for Android

Etter at jeg fikk meg en Android-telefon har jeg begynnt å intressere meg for (sjokk, sjokk!) kartapplikasjoner på den. De fleste smart-telefoner har jo GPS og nett-tilgang, så her er det mange interessante måter å bruke kartdata på.

Android-telefonene baserer seg jo på Android-operativsystemet fra Google, så at Google Maps er forhåndsinstallert er ikke noe sjokk. Dog finnes det et vell av andre kartapplikasjoner og lignende. Tenkte jeg her skulle liste de jeg har testet, og håper såklart at mine lesere supplerer meg med egne forslag.

 • Compass: Et enkelt kompass, som viser deg hvor nord er, med forskjellige interfacer. Støtter også lagring av posisjon fra GPSen.
 • GPS Status: Gir deg status på GPSen, dvs hvor mange satelitter du har kontakt med og slikt. Greit for å få en oversikt.
 • gvSIG Mini Maps: Android-versjonen av desktop GISet gvSIG. Rimelig avansert, med bla.a. støtte for å legge inn egne WMSer (men jeg har ikke funnet ut hvordan man kan legge inn projeksjon)
 • MapDroyd: Kartklient som støtter offline kart. Last ned ferdige eller legg inn egne tiles. Ikke testet denne så mye egentlig, men greit å vite at det finnes noe som fungerer uten nett.
 • MyTracks: Fra Google, lar deg lagre GPS tracks som GPX-filer.
 • RMaps: kartkleint med _mange_ forskjellige kart å velge på: Google, Yahoo, Microsoft, Openstreetmap, Cloudmade, Ordonance Survey og Kartverkets åpne kart(!). Støtter også lagring av GPS-tracks.
 • SportyPal: treningsapp, som lar deg recorde GPS-spor, men statistikk og kart mens du beveger deg. Automatisk opplasting til nettside for mer statistikk.

Og det finnes sikkert flere, så tips meg gjerne. Det var for en stund siden snakk om en app fra Kartverket, men jeg misternker at den er for Android 2.0 og over, ikke 1.6 som jeg har..

5 thoughts on “Kartapplikasjoner for Android

 1. Espen

  Har installert en som heter Norgeskart, har nok litt igjen. Men viser kartene fra Statens kartverk, og det er jo fint. Jeg har vell sikkert 2.0 også jeg..

 2. Helge

  Appen Norgeskart har data fra kartverket. Den ser i alle fall ut til å virke på min HTC Hero. Kjekt med mulighet for sjøkart, men det er en begrensning i datamengde.

 3. Atle Post author

  Jeg klarer altså ikke å finne “Norgeskart” på min Hero, men all den tid RMaps har de samme kartene (topo2 og sjøkart) klarer jeg meg igrunn fint 😉

 4. Ottar

  eniro.se finnes og de har fine kart over norge og sverige (topo og sjøkart) men krever tilkopling.

  Hilsen

  Ottar

 5. Lars Tore

  Litt gammel dette blogg innlegget, men jeg kommenterer likevel siden jeg hadde stor nytte av gpx eksemplet ditt.
  Noregskart appen er skikkelig fin. Det er den jeg bruker mest. Jeg har å begynt å bruke pdfmaps endel. Den er foreløpig kun i beta å må lastes ned fra http://www.avenza.com. Den leser greit min egenproduserte kart i pdf format fra arcgis. Fant og ut at hvis en lagrer kart fra kart.statkart.no som gjøres med verktøy knappen, å velger lage skjermdump geo-jpg, får enn en zip fil som inneholder et jpg kartblad samt en world fil. Disse konverteres til geotiff med f.eks gdal. Slik:

  gdalwarp -s_srs "EPSG:32633" -t_srs "EPSG:32633" -co compress=JPEG -of gtiff nedlastetkart.jpg geotiff-pdfmaps.tif

  World fila må være i samme katalog i eksemplet over.
  Personlig forandrer jeg -t_srs “EPSG:32633” til -t_srs “EPSG:32632” siden sør-vestlandet er i sone 32.
  Tif fila kan jo nå redigeres med påtegninger osv. Før den sendes til telefonen.
  Glimrende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *