Science. It Works, Bitches.

xkcd.com
Det har vært stille her en stund (igjen), noe som har mange årsaker. En av dem er at jeg har lest mye andre blogger, og spesielt er det to tema som har opptatt meg:

  1. Snåsamannen/helbredelse/newage-regjeringa vår
  2. Den foreslåtte “blasisme”-paragrafen

De fleste har vel fått med seg hva begge dreier seg om, og jeg vil tørre å påstå at det er noen likhetstrekk i tillegg. Egentlig ganske artig at disse debattene kommer opp omtrent samtidig som Richard Dawkins har herjet fritt på NRK. Men det er vel bare en tilfeldighet? Eller?

Jeg har en samboer som ikke leser like mye blogger som meg, så for å gi en oppsummering av hva jeg har lest den siste uka samlet jeg noen linker. Så hvorfor ikke dele dem her?

Skepsis blog oppsummerer ganske greit hele “regjeringa har slått seg på overtro”-bølgen (som i og for seg ikke gav noen god debatt på I kveld i kveld..). En forklaring på hva homeopati er og hvorfor det ikke funker finner du hos Virrvarr, artig lesning som anbefales på det sterkeste! Eirik Newth har også en artig kommentar på den politiske utviklinga her i landet. Saera Kahn som “magiminister” anyone?

Som sagt, jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte over denne saken. En kommentar fra Tomas R over hos Den Tvilsomme Humanist fikk meg imidlertid til å gapskratte:

Det overrasker meg egentlig at ingen av landets aviser hittil har tatt seg bryet med å finne ut hva Ari Behn mener om snåsamannen.

Den andre saken, den såkalte “blasismeparagrafen” er ikke så mye å le av. En god oppsummering gir Den Tvilsomme Humanist, Hedningsamfunnet har også noen tanker, og lurer bla.a. på følgende:

– Vil det bli straffbart å uttale at de som ikke har et visst livssyn vil få evig fortapelse, f.eks. i form av Helvete?

Jeg personlig mener at med en slik lov vil religion bli forbudt, de fleste religioner mener jo at man skal drepe de vantro, og det er jo det samme som å oppfordre til drap på andre religioner. Det er vel “krenkende” nok?

Åkke som, det finnes et opprop mot denne paragrafen, med nesten 5500 underskrifter. Du finner det på http://opprop.info/wordpress/, og selv om noen mener det er endel rare mennesker som har skrevet under endrer ikke det ordlyden. Så, skriv under og stopp idiotene!

(Og til de av dere som mener jeg nå er alt for trangsynt, brautende og ikke åpen for alternative energier, krefter, evner og andre fantasifostre: Se på denne en gang til: http://xkcd.com/54/)

2 thoughts on “Science. It Works, Bitches.

  1. raag raaum

    “Jeg personlig mener at med en slik lov vil religion bli forbudt, de fleste religioner mener jo at man skal drepe de vantro, og det er jo det samme som å oppfordre til drap på andre religioner. Det er vel “krenkende” nok?”

    Dette er det beste argumentet jeg har sett for lovparagrafen som nå, hmmmm… muligens dessverre ikke ble noe av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *