Orakelet har svart

Andre har gjort det før meg, men det hindrer ikke meg. I folkeopplysningsns ånd har jeg tatt for meg noen spørsmål som dukker opp i søkeloggen, dvs. søkeord som har ledet folk hit. Det er jo umulig å vite om disse stakkars sjelene har fått svar på det de lurte på, dermed gjør jeg dem (og alle dere andre) en tjeneste og besvarer dem nå. Har du oppfølgende spørsmål eller andre svar er det bare å bidra.

hvordan koble til hjemmeområdet ubuntu

Hvis du lurer på hvordan du skal gjøre det på NTNU har jeg en beskrivelse i posten Hvordan montere hjemmeområde og progdist i (K)ubuntu med riktige rettigheter. Ellers må du høre med it-ansvarlig for universitetet/høyskolen/bedriften du tilhører.

hva er google

Google er verdens ledende søkemotor, Wikipedia har utfyllende informasjon.

hva forfatter prøver å si med historie

Dette spørsmålet ble jeg plaget med på VGS, og svaret skulle gjerne formuleres som en litterær analyse. Imidlertid skrev jeg kun en (1) eneste litterær analyse i løpet av mine tre år på VGS, så jeg er ikke den rette til å svare på dette. Mest sannsynlig er det kun forfatteren selv som vet dette, men det pleier å hjelpe å kunne lire av seg litt svada for å besvare dette.

tatt av kvinnen boka handler om

Hva en bok handler om er lettere å besvare, og Tatt av kvinnen er en bok jeg liker godt og har lest flere ganger. Hvis jeg husker rett handler boka om en mannlig jeg-person og hvordan livet hans forandres når det dukker opp en kvinne i livet hans. Så kan man (som min feministiske norsklærer på VGS gjorde) hevde at dette føyer seg inn i Loes forfatterskap, der det eneste han snakker om er den stakkarslige mannsrollen vi har i dag. Her er vi dog over i analyse (se over), og jeg klarer ikke engasjere meg.

betydning pragmatisk

Pragmatisk er et ord jeg har tatt for meg i spalten Dagens Ord, og det betyr noe slikt som “praktisk, formålstjenlig”.

stoppe jordrotasjonen

Dette ryktes det at kommer til å skje i 2012, men som andre smartinger påpeker:

Heldigvis er det ikke mulig. Å stoppe en planets rotasjon, og starte den igjen, krever så mye energi at det ikke kan skje. Eneste mulighet er hvis en planet treffer Jorden

hva kjøpe bil eller pc?

Svaret på dette kommer jo ann på om du skal drive med informasjonsbehandling / kommunikasjon over internett eller om du skal effektivt forflytte deg fra A til B. Det blir litt som å spørre om du skal kjøpe sko eller melk. Imidlertid ville nok jeg kjøpt meg pc før jeg kjøpte bil, jeg har større behov for pc, og de er generelt billigere.

beste førstegangstjeneste

Den beste førstegangstjenesten er vel fort å bli glemt av Forsvaret eller på andre måter slippe hele tullet. Skal man først avtjene ville jeg satset på en enhet som skal rekkruttere til utenlandstjeneste. Da får man en god tid, mye ressursser og mye å gjøre, samtidig som man gjerne får dimme når man ikke signerer noen kontrakt (som man selvfølgelig ikke gjør). I så måte er jo Stormeskadronene i Panserbataljonen et fint sted, selv om Bardu ikke er verdens navle.

vil du ha yogurt?

Ja takk!

4 thoughts on “Orakelet har svart

  1. Espen Willersrud

    Jeg har hatt flere biler som har vært billigere en Macene mine hver for seg. Bilen jeg kjører nå er blant disse. Men nå er det jo Mac, og ikke PC naturligvis. For det har vell ikke noe med mitt forhold til biler å gjøre…

    Tenkte uansett det kunne være nyttige tilleggsopplysninger i denne sammenheng.

  2. Atle

    Hvem vet? Det faktum at man kan få bil billigere enn pc (mac) er jo kanskje en grei opplysning å ta med seg vidre for noen? Tror dog jeg ville vært litt forsiktig med å kjøpe en bil som var billigere enn en pc..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *