Ønskeliste 2008

Skitt au, det er første søndag i advent i mårra, og 1. desember på mandag, da må det vel være lov å publisere ønskelista si? I motsetning til andre bloggere er jeg så egoistisk at jeg kun kommer med mine egne ønsker, jeg kommer ikke med gavetips 😉

Men hva ønsker en 24 år gammal student seg? For en måneds tid siden spurte mamma, og da sa jeg at jeg ønska meg “ribbe, juleøl og akevitt”. Det gjør jeg forsåvidt fortsatt, men jeg har kommet på noen ting til. Noen ønsker er ganske utopiske, andre er nok mer overkommelige. Og husk at orginale gaver er det beste, julegaver skal ikke være noen innkjøpsliste.

 • En kokebok. DinMat så på en del kokebøker for en stund siden. Det var spesielt to som fenget interessen her. Den italienske matbibelen Sølvsjeen og Gordon Ramsays Fast Food.
 • The Complete Monty Python’s Flying Circus 16-Ton Megaset. Monty Python er genialt, og deres YouTube-stunt gav dem enda en stjerne i boka mi.
 • Oppmålingen av verden av Daniel Kehlmann. Ja, jeg er glad i bøker, og denne høres spennende ut!
 • Bad Science av Ben Goldacre. Denne fikk god omtale på Skepsis-bloggen og virker spennende
 • Whiskyglass, eller tumblere som noen vil kalle det. Jeg vet ikke om noen spesielle modeller, men flotte må de jo være 😉
 • Vi fortsetter med glass, ølglass av en skikkelig type (dvs med en innsnevret topp) er å foretrekke. Ei heller her noen store formeninger, men noen med logoen til norges beste bryggeri hadde ikke vært å forakte.
 • Ei skikkelig steikepanne, gjerne med teflon. Den gamle IKEA-panna begynner å bli mer sticky enn non-sticky, og skal jeg bruke kokebøkene jeg får trenger jeg jo skikkelig utstyr 😉
 • En Acer Aspire One (med Linux såklart) hadde vært artig å leke med
 • Jeg sikler også litt på en Popcorn Hour A-110, men det fordrer at jeg får meg en filserver og en bedre TV. Så med mindre du vil bruke et par studielån på meg trenger du ikke kjøpe denne
 • Jeg vet ikke om den nye sesongen av “Berserk til Valhall” er på få på DVD, men er den det ønsker jeg meg den! Jeg vet den finnes på nett-tv, men jeg vil ha plast!
 • Jeg hater å handle klær, så her kan man glede meg ganske lett
 • Bøker generelt er som regel en slager, men jeg leser helst engelske bøker på orginalspråket. Kan også være en ide å sjekke innom biblioteket mitt for å sjekke om jeg har en bok fra før 😉

Så klart ønsker jeg meg også fred på jord, god karakter på prosjektet og snø på julaften. Dette er dog ting som ligger utenfor enkeltmenneskers kontroll (eller, prosjektet avhenger jo av meg) og dermed er lite vits å håpe på å få 😉

Sikkert noe jeg har glemt også, kommer til å oppdatere her hvis jeg finner ut av det. Ellers er det ikke sånn at jeg ikke ønsker meg andre ting, men jeg vet jo ikke alltid hva jeg vil ha. Drodling rundt gaver og materialisme kan gjøres i kommentarfeltet.

6 thoughts on “Ønskeliste 2008

 1. Audun Wangen

  At jeg la ut julegavetips var jo bare for å ha en unnskyldning for å legge ut min egen ønskeliste da 😉

  Egentlig kunne jeg ført opp det meste her på lista mi også. Det synes som vi har ganske like interesser, for jeg liker også å lage mat, vitenskap, Monty Python og øl. Aspire One og Popcorn Hour er heller ikke å forakte.

  Når det gjelder øl så funker Aass, men det er Nøgne Ø som hersker. Smakte på deres Pale Ale for en time siden, og det er virkelig gull og diamanter. Det koster dessverre gull og diamanter også — en flaske koster 60 spenn 😯

 2. Atle

  Morsomt å høre Audun, gjelder jo for så vidt andre veien også, sånn reint bortsett fra at jeg ikke har noe kamera og ikke noe bil 😉

  Regner med at en del flere blogger med nerde-tilsnitt kommer til å legge ut ønskeliste. Hadde vært artig å se hva alle disse har felles..!

  Ellers må jeg si at å ønske seg øl til jul er en ide jeg aldri har sett før. Men såklart, når man snakker kvalitetsøl som nøgne ø er det jo smart!

  Har smakt juleølen til nøgne ø, den har pleid å være kjempe, regner med at mye av de andre pproduktene også er det. Men synes Nøgne Ø stiller i en særklasse, og vil fortsatt forsvare at aass er norges beste (standard)-bryggeri. Med 60 spenn flaska er man jo oppe i import-priser, så da får de delta i den klassen 😉

 3. Nam

  Skal ikke se om vi klarer å fikse deg et par glass neste gang vi er ute på byen da Atle 😀

 4. Atle

  Nam: Særs få steder som har den typen glass jeg vil ha (dvs, ikke standard ølglassa, men sånne med innsnevret topp og stett). I tillegg er sjangsen ganske stor for at de glassa man får tak i ute er godt brukte, og har rester av fett på seg som gjør at skummet faller sammen rimelig fort.. Ergo er de ikke særlig gode ølglass.. 😉

  Og så har jeg ganske mange ølglass rappa fra byen stående, men det er mer som souvenirer enn for å drikke øl fra 😉

 5. Pingback: HC SVNT DRACONES » Ønskeliste 2009

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *