Sett bloggen din på kartet (nesten)

Jeg registrerte bloggen min for en stund siden på geourl.org etter at Alex tipsa om det på Terra Incognita for over et år siden.

Prinsippet er enkelt: Du legger til tre linjer i headeren på bloggen din som inneholder koordinatene til der bloggen hostes fra, der du skriver fra eller stedet den dreier seg om. Omtrent slik som dette:
<meta name="ICBM" content="63.416399,10.420365" />
<meta name="DC.title" content="HC SVNT DRACONES" />

Og send så et Ping til GeoUrl

Da kan du sjekke hvilke blogger og andre nettsider du har i nabolaget, ved å bruke en url på formen http://geourl.org/near?p=http://folk.ntnu.no/atlefren.

Det skal også være mulig å få bloggen din og naboene vist i et kart, men jeg har ikke fått dette til å fungere. Tilbakemeldinger her mottaes med takk!

Så, siden dette ikke er noe gøy uten naboer vil jeg prøve å starte et “meme” på dette her. Jeg oppfordrer altså fem stykk til å

 • Registrere bloggen sin på geourl.org
 • Sende utfordringen vidre til fem nye bloggere

Så kanskje vi med tiden virkelig får satt bloggenorge på kartet! 😉

Utfordringen min går til (må prøve å velge noen i “nabolaget” nå da): Alex siden han faktisk fant den før meg, men ikke bruker det, Audun Sæther siden han har begynnt å ytre seg her og bor i Trondheim, Helge av samme årsak, Magnus både fordi han holder til i Trondheim og fordi jeg lurer på om dette funker med wordpress.com. Til slutt må jeg tagge Espen for å prøve å spre memet litt ut over Trøndelag. Skulle du ikke være nevnt er det uansett bare å adde seg på geoorl.org 😉

5 thoughts on “Sett bloggen din på kartet (nesten)

 1. Magnus

  Først, du er virkelig flink til å lage linker i innleggene dine. Det er så deilig å kunne klikke rundt for å lese mer om det du skriver om. Har selv erfart at dette tar litt tid – har du kanskje en effektiv måte å gjøre det på?

  Takk for utfordringen, men etter et kjapt FAQ-søk fant jeg ut at dette ikke støttes av wordpress.com hosten. Rettferdig nok, litt må man *betale* for å slippe maset med å hoste bloggen sin selv. Vil ellers påpeke at wordpress.com er utrolig lettvindt og fleksibelt etter hva man kan forvente av en slik gratis tjeneste.

  Men geourl var en kul sak (:

 2. Atle

  Takk for skryt Magnus! Det er jo en del av blogge-skrivemåten, så føler nesten at det må gjøres. I tillegg er det givende å lese en blogg med mange linker. Tid tar det ja, det har du helt rett i. Jeg har ingen spesielt effektiv måte å gjøre det på. Det hender dog at jeg skriver posten som den er, og setter inn alle a hrefer mens jeg skriver, for å så til slutt fylle inn alle linkene, Da bryter jeg ikke arbeidsflyten ved å hele tiden måtte finne linker. Ellers skulle jeg gjerne ha hatt en mer effektiv metode på dette, så om noen har det er det bare å rope ut!

  Regna nesten med at wordpress.com ikke lot deg gjøre dette, men nå fikk jeg jo deg til å bekrefte det 🙂 Fant forresten ut at http://bloggurat.net/kart/ har en lignende tjeneste, men den løser problemet på en litt annen måte.

 3. alexanno

  Var faktisk ikke klar over at jeg hadde forsvunnet fra geografien! Men nå er jeg altså på plass igjen på 63.421184, 10.400019 lat/lon 🙂

  En funksjon jeg savner i WordPress er at den automatisk fyller inn linker – kanskje basert på “erfaring” fra tidligere innlegg. Fks, når du skriver “Alex” kunne det ha blitt automatisk oversatt til en href. Kunne fort ha blitt litt kaos ut av det også da…

 4. Atle

  @Alexanno: Velkommen tilbake i den georefererte bloggosfæren 😉

  @Audun: Det synes jeg absolutt du burde, det blir som sagt mer gøy når mange er med (og man unngår spam). Artig at flere synes dette er stilig 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *