Eksamensmusikk

Air - Moon safari, cover hentet fra amazon.com

Air - Moon safari, cover hentet fra amazon.com

I eksamenstider er det mye lesing på gang, og da kan det være greit å “sperre seg ute” med musikk på ørene. Imidlertid er det ikke all musikk som egner seg godt til lesing, musikk med mye vokal har en tendens til å få meg til å følge mer med på vokalen enn det jeg leser. Noen anbefaler jo klassisk musikk, men jeg har igrunn ikke helt sansen for den slags musikk (ei heller er jeg særlig bevandret, så det kan jo finnes gullkorn der også).

Mitt favorittalbum til både lesing og avslapping er Airs første studioalbum “Moon Safari” (1998). Dette er et klassisk chill-out album som kan få meg til å drømme meg langt bort (kanskje litt for langt). Noen favoritter blant sporene er vanskelig å nevne, det sporet flest kjenner er nok “Sexy Boy”, men det er ikke av de beste spør du meg. “Ce Marin La” og “All I Need” er to behagelige spor.

Uansett, hele albumet anbefales absolutt!

Kan jo avslutte med å spørre hva slags musikk du foretrekker til lesing og avslapping..?

2 thoughts on “Eksamensmusikk

 1. Alexander Nossum

  Air er jo fantastisk musikk! Generelt er jo fransk electronica ganske ålreit.

  I tillegg anbefaler jeg livesets, kanskje spesielt;
  Armin van Buuren – ASOT (ukentlig hver torsdag)
  Markus Schulz – GDJB (ukentlig hver torsdag)

  Ellers er Lemongrass og Conjure One klassikere på playlisten:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *