Min Anbefaling

Studentmagasinet Under Dusken her i Trondheim har i hver utgave en spalte som heter “Min Anbefaling”, der mer eller mindre kjente kulturpersonligheter anbefaler diverse kunstneriske uttrykk. Siden jeg allerede har gåt igang med å anbefale bøker tenker jeg hvorfor ikke anbafale andre kunstuttrykk også. Under Dusken har kategoriene Muskk, Bok, TV-Serie, Teater, Tegneserie og Komiker. Jeg kan vel ikke være noe dårligere?

Musikk

Hvis du har fulgt med på sidebaren her vil du se at det stort sett går i Ugress og Volbeat, noe som også blir anbefalingene. Ugress er et norsk elektronikaprosjekt jeg har skrevet om flere ganger. Volbeat er et dansk heavy-metal band inspirert av bla.a. Elvis og Johnny Cash som jeg hørte for første gang på Norway Rock Festival i sommer.

Bok

Her tror jeg rett og slett jeg må henvise til posten Mine 10 favorittbøker. Det blir vanskelig å være mer spesifikk enn den lista der.

TV-Serie

Den beste TV-serien som noen gang er laget er Band of Brothers. Ellers er jeg snart ferdig med sesong 2 av Rome, en serie som imponerer meg. Den skildrer en spennende historie på en god måte (selv om den tar noen friheter).

Teater

Når var jeg sist i teateret? Jeg tror det var når jeg så Trøndelag Teater sin oppsetning av King Lear. Igrunn var ikke den å anbefale. Det påståes jo at Lars Noréns Kulde på Trøndelag Teater skal være bra. Jeg har ikke sett den, men det er et aktuelt tema.

Tegneserie

Gode, gamle Tommy og Tigern er fortsatt min favoritt. I det litt mer nerdete hjørnet finner vi xkcd.

Komiker

Den var værre. Jeg har stor sans for Knut Nærum, selv om Nytt på Nytt har tapt seg etter at Anne Kat. forsvant. Har dog ikke sett noen av dem live. Utenlandske komikere følger jeg ikke med på, så dog noen YouTube videoer med Bill Bailey for en stund siden.

Det var det. Hvis noen føler seg kallet kan denne posten betraktes som et Meme. Lag din egen post i samme stil og link tilbake hit! Jeg tar også imot kommentarer og anbefalinger i kommentarfeltet som vanlig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *