Alle andre enn meg?

I Dagbladet i dag kan en lese at “Likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås krever at norske arbeidsgivere blir flinkere til å inkludere homofile, lesbiske, transseksuelle.” Sikkert et fint mål, ikke det at jeg ser relevansen av en persons seksuelle legning i en jobbsammenheng.

Lengre ned i artikkelen kan man lese at: “I statens stillingsannonser oppfordres alle til å søke, uansett alder, kjønn, funksjonshemning, nasjonal eller etnisk bakgrunn.” Dette er jo en måte i si det på. Det pleier jo gjerne å stå at “kvinner oppfordres spesielt til å søke” eller “personer med minoritetsbakgrunn oppfordres til å søke” etc. Så nå skal enda flere nevnes slilk. Dermed kan jobbannonsene i fremtiden blir omtrent slik:

Spesielt oppfordres kvinner, personer med minoritetsbakgrunn, eldre, personer med funksjonshemmninger, homifile, lesbiske og transseksuelle til å søke!.

Hvordan skal da en hetrofil, mannlig, funksjonsfrisk etnisk norsk 24-åring få seg en jobb?? Vi er vel omtrent de eneste som ikke blir særbehandlet. For å spare plass kan man jo egentlig bare skrive:

Alle unntatt hetrofile, funksjonsfriske, etnisk norske menn under 40 oppfordres til å søke!

Forstå det den som kan! 😉

2 thoughts on “Alle andre enn meg?

 1. alexanno

  Haha veldig riktig! Har grunnet litt over “trenden” med å være så fryktelig inkluderende i jobbannonser, det eneste de oppnår er jo, som du sier, å eksludere noen.

  Kanskje bruk av set-teori kunne være nyttig for å oppnå mer presisjon:)

  Merkelig at “normal” blir så eksludert enkli i det inkluderende samfunnet:) Er kanskje en bi-effekt av dragning mot individualisering osv.. Dragvoll: noen mastere på dette takk.

 2. Espen Willersrud

  Ja, dette syns jeg virkelig er bra. Jeg syns gjerne at man bør bruke minst have stillingsutlysningen til å ramse opp hvem som faktisk oppfordres til å søke.

  Etter hvert kan det jo også bli et argument for å få en jobb. Hvis man da er homofil, sitter i rullestol og har minoritetsbakgrunn er man jo raskt garantert en jobb mener jeg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *