Gratisaviser og reklame

Her om dagen kom den nyeste utgaven i gratisavisa Byavisa i Trondheim i postkassa, nå med enda mer reklameinnstikk enn vanlig. Dette trigga en e-post til Byavisa, så får vi se hva de svarer. Mailen vi sendte finner du under.

Hei!

For å unngå unødvendig reklame har vi merket vår postkasse med “Nei takk til uadressert reklame”. Dette hindrer postkassen i å bli alt for full av diverse, unødvendige tilbud på glanset papir, og vi slipper å lempe så mye reklame over i returpapir-dunken.

Imidlertid er det en årsak til at vi fortsatt kaster store mengder reklamebrosjyrer: Byavisa.

En ting er at en gratisavis nødvendigvis må ha reklameinntekter for å overleve, men når den siste utgaven av Byavisa hadde ikke mindre enn 5 såkalte “innstikk”, altså reklame på glanset papir virker ikke Byavisa som annet enn et dårlig alibi for å levere ut reklame. Når vi ser hvor mange annonser som faktisk fyller selve avisa skjønner vi ikke poenget med all denne ekstrareklamen, som jo går direkte i returpapir-dunken. Den enkleste løsningen er å dumpe hele Byavisa, inkludert reklamen, direkte i dunken uten å åpne den.

Håper dere vil vurdere å kutte ned på, og helst unngå i sin helhet, disse innstikkene i fremtiden. Hvis ikke er vi interesserte i å finne ut hvordan vi kan reservere oss mot å motta Byavisa, da de leseverdige artiklene deres overskygges av all reklamen og summen blir mye mer en frustrasjon enn noe annet.

Med vennlig hilsen,

3 thoughts on “Gratisaviser og reklame

  1. Daniel

    Dette er et smutthull i annonseloven. Det er lov med annonseinnlegg i aviser, og det er lov til å gi deg en gratis avis; selv om innholdet så og si er utelukkende kommersielt (reklame-artikler). De kan altså dumpe reklame ned i postkassen sin så lenge det—i det minste—ligner på en avis.

    Se mitt leserinnlegg i Adresseavisen fra tidligere i sommer for å lære hvordan du også kvitter deg med gratisaviser.

  2. Atle

    Jeg er klar over dette Daniel, alikevel irriterer det vettet av meg. Håper de i det minste svarer meg, skal være artig å høre hvordan de forsvarer dette.

    Klarer ikke å spore opp innlegget ditt, du har ikke en link?

  3. Atle

    Fikk svar, det går som følger.

    Grunnen til at Byavisa med reklameinnstikk er levert hos dere, er at det er en gratisavis, og at gratisaviser ikke er å anse som uadressert reklame.

    Byavisa har en egen reservasjonsordning for de som ikke ønsker å motta Byavisa. Dere vil da få tilsendt et Nei Takk merke fra Byavisa, som plasseres godt synlig der Byavisa leveres. I tillegg vil budet få skriftlig beskjed om at dere ikke ønsker å motta Byavisa.

    Fint om jeg kan få deres adresse, slik at jeg kan ordne med dette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *