Dragen i ny drakt!

Da har jeg mer eller mindre fått på plass et nytt design her på bloggen, sannsynligvis (og forhåpentligvis) ser du det nå i skrivende stud. Jeg var aldri helt fornøyd med det “boksete” gamle utseendet, og mener nå at jeg har gjort noe med det. Jeg har valgt å vidreføre kart-temaet, med lagt til en del flere elementer som henspeiler på nettopp dette. Det gamle kartet i toppen (som forøvrig er fra Øyangen på Ringerike, se link).

Ellers er også hoveddesignen, med den fete svarte streken med tynnere streker innenfor, inspirert av kartdesign, inspirasjonskilden kan du se her.

Av andre kartografiske elementer kan nevnes teksten over sidebaren, her står det Navigationem som er latin for “navigasjon”, om dette er brukt på gamle kart betviles, men jeg synes det passer inn. I bunnen av sidebaren finner dere en “scale-bar” (hva heter det på norsk) som viser målestokk på en lettfattelig måte, dog er den ikke tilpasset siden her 😉 (den observante leser ser sikkert hvor jeg har fått inspirasjonen til denne fra).

Det siste kartografiske elementet er kompassrosen i footeren, dette er en avansert nordpil, og jeg synes den passer bra nede i bunnen der (legg merke til at nord ikke er opp her!)

Siden bloggen heter Hc Svnt Dracones, altså “her er det drager”, synes jeg en drage var på sin plass, den har havnet i topp-bildet (jeg er litt i tvil om denne, den minner om en crappy tatovering, men det er kanskje bare meg?)

Ellers kan det nevnes at fonten brukt i topp-bildet er Century Schoolbook L, som jeg synes passer godt til det temaet jeg har valgt.

Det eneste jeg ikke har fått til enda er å gjøre topp-bildet klikkbart som en link (tips mottaes med takk!).

Så nå er jeg interessert i å høre hva dere synes, synsing er absolutt tillatt, også å påpeke bugs og annet (jeg har ikke testet i annet enn Opera, Firefox og Konqueror på Kubuntu).

5 thoughts on “Dragen i ny drakt!

 1. Magnus

  Gode forbedringer! Kan faktisk se at det er deg på avataren din nå (;

  Jeg syns kanskje det forsatt er litt for klart definerte bokser (linjer). Hva med å tone ned boksene rundt post og meny littgrann? (f.eks i en grå- eller blåtone)

 2. Atle

  Hmm, ser poenget ditt med at det fortsatt er litt “boksete”, men på den annen side liker jeg litt å ha det sånn. Men blåtoner er kanskje et poeng, får se litt på det om jeg kjeder meg en dag!

 3. Alexander Nossum

  Grattis med ny design – ble smukt:)

  Header-bildet er lagt som background i css eller? Uansett, du kan jo legge hele div’en i en a href, eller så kan du jo legge på en onclick=”” – bare noen umiddelbare tanker:)

 4. Atle

  Takker for positivt feedback! Må innrømme at det ble litt seint å lese om gestaltprinsipper nå, men er vel absolutt noe man burde ha i bakhodet.

  Å legge DIVen inne i en a href fungerte jo som gull, så takk for det tipset!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *