Bagasjetrøbbel

I helga var jeg hjemme i Drammen en tur, og på søndag kveld skulle jeg ta fly Oslo – Trondheim. Vel og bra, jeg tok Eidsvoll-toget fra Drammen til Gardermoen, da jeg gikk på toget la jeg kofferten på hattehylla og satte meg til å lese den siste boka i Dune-serien. Dette kombinert med en trang til å finne et toalett raskt gjorde at jeg når jeg sto på Gardermoen 22.05 og observerte personer med trillekofferter tenkte: “hmm, hvorfor har ikke jeg noen koffert med meg?.. FAEN!”.

Kofferten lå igjen på toget. Jeg gikk til billettluka til NSB, som ikke fikk kontakt med toget, men som kunne opplyse om at toget skulle returnere til Gardermoen 22.35, og at jeg kunne hente kofferten da. Fornøyd med det svaret gikk jeg for å snakke med Norwegian, som skulle fly meg til Trondheim 23.00. Svaret var da at jeg måtte sjekke inn seneste 22.30, dvs 5 min før jeg hadde mulighet til å finne kofferten. Flott! Jeg kunne ikke satse på at det var forsinkelser, og jeg kunne ikke sjekke inn meg selv nå, og eventuelt sjekke inn kofferten når jeg hentet den. Jeg kunne bytte til et fly som gikk 23.40, men da for en pris på 7-800 kr.

Så ringer telefonen, det er konduktøren som har funnet kofferten min. Etter å ta tenkt meg litt om ber jeg han bare ta den med til Hittegodskontoret i Oslo, og tar flyet uten kofferten, den inneholdt ikke så mye annet enn skitne klær uansett. Så får heller søsteren hente den der, og ta den med opp om en måneds tid.

Hva lærte jeg så av dette? Jo:

  • Ikke legg koffert på hattehylla
  • Navnelapp og telefonnummer på koffert har faktisk en funksjon
  • NSB er behjelpelige og ålreite (de ringte meg opp) og var meget forståelsesfulle
  • Norwegian finnes ikke smidige, og skal de løse noe koster det penger
  • Det er behagelig å slippe å vente på bagasje på Værnes 🙂

Har du vært med på noe lignende? Fortell gjerne, er det andre flyselskaper som er mer smidige enn Norwegian, og hva gjør du for å unngå slike idiotiske ting?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *