Er nordmenn en gjeng søkeanalfabeter?

Jeg var innom Kvasir sin topp 50 liste over søkeord siste måned, og jeg må si jeg er en smule sjokkert. En ting er nå at søkeord som damer og lene alexandra er populært å søke på, det må man vel nesten regne med. Men av søkestistikken ser jeg at 76% av alle søkeordene er navn på firmaer og nettsteder!

3/4 av toppsøkene på kvasir er altså søk etter firmaer, disse har jo egne nettsteder. Hva er poenget med å åpne ny tab, skrive inn kvasir.no, søke etter vg for så å klikke på linken som tar deg til vg? Hva med å skrive inn vg.no ?

Og når søkeordet google er på 15 plass gir jeg meg ende over. Hvem bruker Kvasir på å søke etter google?

Er det i det hele tatt noen som lærer barn noe om internett? Er folk så himla dumme at de ikke kan tenke seg til at sas har registrert nettsiden sas.no, eller har de unngått å høre reklamefilmene for finn dått enno og 1881 dått enno?

Tror jeg skal starte søkemotor jeg og, da skal jeg bare ta inn søkestreng, slenge på .no og presentere resultatet for brukeren!

PS: en artig feature ved Kvasir er Nøkkelhullet, her kan du følge med på hva folk søker etter omtrent realtime, mens jeg fulgte med sø jeg følgende gullkorn:

  • vakum løfter
  • entrecote resturant
  • oksygen+mengde+hospital
  • cola kake

5 thoughts on “Er nordmenn en gjeng søkeanalfabeter?

  1. Daniel

    Dette er nittitallet som biter industrien i ræva! Før het det seg nemmelig at alle kan bruke datamaskiner helt uten noen videre opplæring. Nå om dagen er man mer forsiktige og sier at man må sette seg inn i sikkerhet, og i det heletatt.

    At folk ikke greier å skrive inn domenene sine (og på riktig sted) er et merkevare- og kunnskapsproblem.

    Cola-kaker er foresten en type glutenfrie kjeks! Som cøliaker kjente jeg straks igjen dette! 🙂

    Når jeg kikket igjennom nøkkelhullet så jeg norsk-tipping.no tre ganger etterhverandre. (Jeg lurer på om det var return-syken eller tre forskjellige søk.) Jeg så også “jaktområde i sarpsborg”, som jeg syntes hørtes noe farlig ut.

  2. Magnus

    Hehe, jo det kan høres litt rart ut for oss som er vant til å bruke internett en del. Men det er jo forståelig at folk velger denne løsning i stedet for å bry seg med å huske hva domenenavnet faktisk vær (.com? .net? .no? med bindestrek? etc) Jeg har tatt meg selv i å google domenenavn selv mange ganger, det er faktisk en lettere og mer behagelig løsning enn å sitte å prøve seg frem i addresselinja.

    Relatert:
    Adresselinja i Firefox 3 er genial. Drop-downen finner ord i title-felt og parameterstreng til sider du har besøkt tidligere etterhvert som du skriver inn url-en du skal til.

    Googe Insights gir tøff statistikk om hva som blir søkt på på google. Verdt å sjekke ut. (f.eks ved å gå til google.com og søke på “google insights” for å finne den 😛 adressen er faktisk ikke insights.google.com/)

  3. Atle

    Dere har poenger begge tror jeg, og jeg ser at av og til kan det være smart å søke etter et domene, men i tilfellene vg, finn og 1881 er jeg meget skeptisk.

    Det må være, som Daniel sier, et merkevareproblem. Jeg lurer på hvor mange kroner finn (dått enno) og opplysingen 1881 (dått enno) har brukt på reklamene som forteller oss nettopp hva den hele og fulle adressen er. Er jo også artig å se at så mange søker etter nav, som noen kanskje husker ble domenet nav.no kjøpt for store summer.

    Eventuelt kan det være etterhenget etter det forbanna “startside-maset” man hadde på nett før, da forbandt jo folk nettet med startsiden.no, med de søkemuligheter man hadde der..

    Når det gjelder adresselinje har opera 9.5 noe av den samme funksjonaliteten, og jeg har blitt avhengig, nå trenger jeg bare å huske hva som står på siden, ikke hva adressen begynner med!

    Så det er det cola kaker er Daniel, jeg trodde det var noe mye mer suspekt!

    Og ja, jeg måtte jo google google insights, men det er da en underkatalog, ikke et domene, å søke etter google blir fortsatt for dumt 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *