Task Manager i Kubuntu?

I dag fant jeg plutselig ut at jeg var interessert i å se på CPU-bruken på maskina mi. Av gammel (windows-) vane trykket jeg Ctrl + Alt + Del, men ingenting skjedde. Ikke så rart, all den tid jeg bruker Kubuntu.

Jeg har igrunn aldri savnet Task manageren i Windows, ting henger seg mye skjeldnere i Kubuntu (og man har alltids xkill). Imidlertid er det av og til greit å se grafer, og en liste over prosesser med cpu-bruk etc.

Og sannelig var ikke KDE System Guard langt unna, nærmere bestemt K-menu -> System -> KSysGuard. Anbefales! I tillegg kan det nevnes at ctrl + esc bringer opp ksysguard med kun prosesslista, kan være kjekt iblant det og. Imidlertid synes jeg det var greiere å ha xkill på denne snarveien, noen tips til hvordan få den tilbake?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>