Dagens ord: Prokrastinere

Dagens ord er sterkt preget av at det er eksamenstid. Det er for mange studenter meget korrelatert med eksamenstiden, selv om det kanskje ikke burde være det. Ei heller dette ordet finnes i bokmålsordboka, men jeg fant en beskrivelse med bøyningsmønster og det hele på altmulig.net, ordet er Prokrastinere, og definisjonen er som følger:

utsette, skyve en oppgave foran seg med alle midler

Også engelske Wikipedia har en definisjon på den engelske varianten, Procrastinate:

Procrastination is a type of behavior which is characterized by deferment of actions or tasks to a later time. Psychologists often cite procrastination as a mechanism for coping with the anxiety associated with starting or completing any task or decision.

Nettopp det man gjør når man skriver mange bloggposter, leser nettaviser, redigerer wikier etc mens man skulle lest pensum. Aftenposten har en fyldig artikkel om prokrastinering, som kanskje ikke overraskende peker på at prokrastinering er så utbredt på universitetet. Spennende lesning!

Det er jo en skjembnens ironi at jeg ved å skrive dette innlegget om prokrastinering faktisk prokrastinerer!

2 thoughts on “Dagens ord: Prokrastinere

  1. Rigmor

    Jeg er en dame på 60 år som alltid har likt å ha orden rundt meg uten at det betyr stress.
    Jeg er gift med en som har utviklet prokrastinering til en livsstil. Det er det samme hva jeg spør (ber) om, så må det utsettes til senere i dag, eller kanskje i morgen eller hvis jeg får tid, og som regel må jeg gjøre det selv, (det er ganske mye jeg har lært meg å gjøre opp gjennom årene).og når ingenting skjer og spørsmålet dukker opp igjen er svaret :det er da fælt til mas da. (akkurat som i reklamen som vi synes er morsom, men en sann plage for de som står oppe i det.
    Til dere som vet at dere er sånn SLUTT MED DET, dette er ikke bare et student fenomen. Har lest boken Slutt å somle-begynn å leve, kan anbefales.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *