Mail til AtB – Rute 22: trasevalg og punktlighet

Følgende ble skrevet etter nok en forsinkelse i morges og sendt AtB, busselskapet i Trondheim og omegn.

Hei!

I lys av avsløringene i media den siste tid om at kommunikasjonen mellom sjåfører og AtB er tilnærmet ikke-eksisterende og det faktum at det ikke hjelper noen å klage til en sjåfør på en 15 minutter forsinket buss har jeg valgt å sende denne mailen.

Jeg er, som bosatt i Vestlia, avhengig av rute 22 for å komme meg på jobb. Jeg har infunnet meg med at rutetidene er veiledende mtp ankomst sentrum rundt 08.00 grunnet trafikk ved Grønhaugen, men det er et par-tre andre punkter jeg ønsker dere ser på, og gjør noe med:

1) punktlighet: holdeplassen Vestlia er nr 2. etter startholdeplass. Forsinkelser på opptil 15 minutter her er, for å si det som det er, helt uforståelig. Ja, jeg vet det er forsinkelser som forplanter seg. Men, og her kommer poenget: at det er kø om morgenen vet ALLE. Dermed er det fullt mulig å planlegge bedre, justere rutetidene og sette inn flere busser. Jeg jobber ikke med trafikkanalyser og ruteplanlegging, men jeg håper dere har noen som gjør det!?

2) Sløyfe om Othilienborg både opp og ned: Hvis det jobber noen ruteplanleggere hos dere (som jeg noen ganger betviler) er jeg villig til å vedde på at samtlige bor på Othilienborg. Hvilken annen, logisk, årsak kan det være til at rute 22 kjører som følger: sentrum-othilienborg-vestlia-othilienborg-sentrum? Det er en ekstra 10-minutters sløyfe for meg både til og fra sentrum, noe som, mildt sagt, er i ferd med å gjøre meg gal! Hva var problemet med opplegget før: sentrum-vestlia-othilienborg-sentrum? Hvorfor må bussen oppom der med 10 minutters mellomrom?

I et av de få tilfellene nordmenn snakker med fremmede (dvs naturkatastrofer, fyll og forsinkelser) fant jeg ut på (den sterkt forsinkede) bussen i dag at jeg ikke er alene i å irritere meg grønn over dette. Flere har kontaktet dere via mail (uten å få svar) og Vestlia borettslag har også henvendt seg til dere (kilde: irritert dame på bussen).

Håper virkelig dere ser på denne saken igjen, jeg har virkelig lyst til å være busspassasjer, jeg synes kollektivtrafikk er smart, men det må være mulig å kunne starte dagen uten å kjenne irritasjonen bygge seg opp over stadige forsinkelser og idiotiske trasevalg?

På vegne av meg selv og mine Twitter-følgere (som sikkert ikke er så begeistret for nesten daglige oppdateringer om 22-bussens forsinkelser) ber jeg dere derfor kalle inn ruteplanleggerene til et møte, sette dere ned, se på tall og komme frem til en løsning som kan bidra til at turen Vestlia – sentrum kan ta mindre enn 40 minutter i snitt.

Med frustrert hilsen og et tynt håp om svar (og tiltak!)

Atle Frenvik Sveen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *