Bestillingsutvalget – Ikke det spøtt bedre?

Jeg har tidligere vært rimelig irritert på praksisen med spesialpol her i landet, men Bestillingsutvalget til Vinmonopolet har jeg hatt sansen for.

Spesielt når det i det siste har blitt ganske mye øl tilgjengelig via bestillingsutvalget, som nå i Mai, hvor det ble lansert nærmere 60 øl. Vel og bra? Vel, egentlig ikke. Av nesten 60 var mange av ølene allerede på fredag (dvs slippdagen) markert med “utsolgt fra leverandør”, noe som ifølge Vinmonopolet betyr:

Det stemmer at det dessverre er noen nyheter som ble lansert i dag som står som utsolgt, og dette skyldes at importøren dessverre ikke har fått varen inn til landet enda. Så her er det bare snakk om forsinkelse uten at vi har noe dato på når varene faktisk kommer inn. Hilsen kundesenteret.

Så ja, dere lanserer nye varer en gang i måneden, og klarer ikke forsikre dere om at de er på plass. Ei heller har dere et system som gir en vettug tilbakemelding på dette. Så, de 16 ølene jeg hadde tenkt å bestille ble redusert til 9. Jeg sender bestilling på fredagen på disse 9 og venter. Så, i dag får jeg en mail:

Det viser seg dessverre at følgende varer ikke er klare for bestilling fra leverandør og vi er derfor nødt til å annullert disse fra din bestilling.

9648302 Haandbryggeriet Sundland Kreosot
333402 Haandbryggeriet Tindved
417502 Haandbryggeriet Blåbic

Så da er vi nede i 6 øl. Hurra! Lenge leve fantastisk utvalg med en monopolist bak spakene! Herregud…

2 thoughts on “Bestillingsutvalget – Ikke det spøtt bedre?

  1. Martin Bekkelund

    «Venstre vil at nordmenn skal kunne kjøpe vin på samme måte som melk og brød i dagligvarebutikken.» (via VG)

    Om ikke det gjør noe med utvalget, gjør det i hvert fall noe med muligheten for å kjøpe inn det man ønsker utenom dagens portvoktere på Polet.

  2. Atle Post author

    Ja, jeg er veldig usikker på hva jeg synes om dette. Vi ser jo at ølhandleriet på Mathallen i Oslo har over 200 øl på under 4,7% alk.vol (http://www.mathallenoslo.no/utsalg#olhandleriet), men jeg frykter at det generelt vil bli mye dårligere utvalg i “grisgrendte strøk” (her regner jeg desverre inn Trondheim når det kommer til øl).

    På den annen side er jeg, som du ser, ikke veldig fornøyd med polet nå, så litt konkurranse hadde ikke vært dumt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *