Luke 1: Noël De Silenrieux

Denne adventstida har jeg endelig fått somla meg til å gjennomføre øl-julekalender. Dvs, en juleøl for hver dag fra 1. til 24. desember. Alt er kjøpt på Vinmonopolet, det er endel ikke-norske, og noen kan man nok diskutere om er juleøl etter mine definisjoner. Vel, uansett, jeg prøver jo å skrive noen smaksnotater underveis, så hvorfor ikke legge dem ut her og bli en sånn derre “ølblogger”?

1. Desember sto Noël De Silenrieux fra Brasserie De Silenrieux på planen. Dette er en “Belgian Strong Ale”, på 9% ABV fra, you guessed it, Belgia. Jeg har aldri sett dette bryggeriet representert på polet før, så jeg mistenker at dette er tatt inn fordi det har “jul” i navnet. Ellers er Brasserie De Silenrieux etter hva jeg klarer å finne ut et bryggeri fra den belgiske byen Silenrieux, startet i 1995. Bryggeriet drives i kombinasjon med gården, med fokus på tradisjonelle råvarer som “buckwheat” og spelt. Les mer her. Nok om bryggeriet, la oss fokusere på juleølet deres.

Ølet er mørkt, nesten svart, med et rødskjær. Skummet har en touch av brunfarge, og legger seg raskt. Lukta preges av tørka frukt, jeg kjenner mye på svisker. Kanskje en touch av appelsin. Smaken kan best beskrives som “Oi!”. Det er en friskhet jeg ikke helt klarer å beskrive, men også i smaken kommer sviskene inn. Kanskje et hint av noen brente toner. Ølet smaker jul, men ikke juleøl. Alkoholinnholdet på 9% merker man lite til.

Jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal mene om dette, en artig opplevelse, men jeg tror nok ikke denne blir en gjenganger.

Score: 3/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *