3 uker uten nett

Jeg ble i forrige uke gjort oppmerksom på at “noen” ved NTNU skal gjennomføre en studie de kaller “Life offline”. Som de skriver i “utlysningsbrevet“:

Prosjektet benytter et eksperimentelt sosiologisk design, hvor 30 deltakere, som ellers betrakter seg selv som daglige “vanlige” internettbrukere, avstår fra bruk av internett (epost/web/facebook etc) i tre uker. Deltakerne kan bruke telefon/SMS, men ikke internett-­‐tjenester og nettbaserte app’er på sine telefoner.

Hva gjorde så jeg? Joda, jeg meldte meg på! Dog med det ankepunktet at jeg må få bruke nett på jobb. Tror jeg angrer litt på det nå, men på den annen side blir det spennende å se hva annet jeg får tid til. For, utfordringene blir mange:

 • Ikke noe twitter-ranting
 • Ikke noe blogging eller blogglesning
 • Ikke noe nettbank
 • Ikke noe mail
 • Ikke noe spotify
 • Ikke noe bruk av github og andre kildekontrollsystemer på nett
 • Ikke noe kjøp av bøker på nett (ei heller kindle)
 • Jeg får ikke googla matoppskrifter
 • Jeg får ikke handla en dritt på nett
 • Ikke tilgang til google maps
 • Ingen kalendersyncing
 • Ikke noe wikipedia-faktasjekk
 • Ikke noe facebook (vel, den er jeg ikke så bekymra for)
 • Ikke noe øl-insjekking på untappd

På den annen side, kanskje jeg får tid til å lese mer, kjede meg litt (og dermed bli mer kreativ) og kanskje også reflektere litt over hvor avhengig jeg har blitt av internett, dette jeg ikke visste hva var for noe for 20 år siden.

I dag var jeg på et intervju der jeg ble spurt om hvorfor, hvordan jeg trodde det skulle gå etc. På mandag den 15. oktober går jeg i gang, alt nett skrues av på telefon, pc og kindle. Så, skal du ha tak i meg mellom 15. okt og 4. november må du nesten belage deg på telefon, sms, brev eller å komme innom. Grøss!

Og ja, bor du i Trondheim og har lyst til å være med trenger de fortsatt deltakere, hvorfor ikke utfordre deg selv??

4 thoughts on “3 uker uten nett

 1. Alexander

  Kult!

  Det er jo et loophole med sms da. Du kan vel i teorien få twitter,Facebook, mail, oppskrifter, Googlesøk og masse annet på sms. Men prøv uten først 🙂

 2. Kjartan

  Det som er litt rart å tenke på er at folk født etter ca 1995 ikkje har levd utan internett og etter 2000 ikkje utan sosiale media. Vi veit jo tross alt kva det vil sei å leve utan ettersom vi har gjort det – for disse ville det jo vere ei anna virkeligheit.

  Artig prosjekt og artig at du er med. Forstår at du må bli kontakta via telenettet ang eventuelle geopils då:P

 3. Atle Post author

  @alexander: Ja, det er jo mulig å snike seg unna med SMS, men det fordrer jo at jeg veit hvor jeg skal sende smser, og hvor ellers enn på internett finner jeg det?

  @kjartan: ja, selv om jeg nesten ikke klarer å huske et liv uten internett, satt på IRC fra slutten av barneskolen, så kom mail, msn messenger, forum etc, før facebook og twitter. Jeg var pokkermeg på nett før jeg fikk meg mobiltelefon 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *