Geomatikkdagene – programlesing

Geomatikkdagene 2012 nærmer seg, og jeg har begynnt å finlese programmet for å finne ut hva jeg vil ha med meg. Jeg kommer sannsynligvis til å få med meg mer, og jeg kommer nok til å gå glipp av noen gode foredrag også.

Tirsdagen starter med en fellessesjon, her ser jeg frem til å høre Geir Hansen fra Geodata, hvis han holder et like godt foredrag som i fjor kan dette bli bra. Temaet er “Intelligente kart som samhandlingsmekanisme mellom innbygger,kunde, offentlige og private virksomheter“, det blir spennnende å høre hva dette er i praksis. I tillegg blir det spennende å høre Terje Midtbø og Olbjørn Kvernberg snakke om status for profilerings- og rekrutteringsprosjektet.

Etter lunch og litt utstillingsvandring er splittes konferansen i to sesjoner, og selv om “Marin, miljø og klima”-sesjonen sikkert har noe spennende å by på velger jeg “Web-teknologi”-sesjonen. Her skal Pål Kristensen fra Geodata snakke om “GIS i skyene“, noe som kan være spennende å få med seg. Så skal jeg snakke om mineturer.org, noe jeg jo får med meg, før Terje Midtbø fra NTNU skal holde et foredrag med tittelen “Hva vil HTML 5 bety for GIS og kartografi på web?“. Dette var tema i en Prosjektoppgave Terje var veileder for i høst, og hvis han snakker om noe av det samme kan dette bli bra. Så skal vi opp i skyene igjen, denne gangen skal Ståle Johannessen fra Powel snakke om “Nettskyen og tjenesteorienterte løsninger
– hva betyr det for deg som GIS-bruker?
“. Jeg må innrømme at jeg kjenner alt for lite til Powel sine GIS-løsninger, så dette må jeg få med meg. Så, igjen i kontrast til “de profesjonelle”, skal vi ut med en “amatør” (i orets egentlige, positive betydning”), Espen Isaksen skal snakke om “Turkompisen.no: Oppskrift på egne turkart fra bunnen av“, TileMill, Mapnik, GeoExt og Mapfish er fri programvare jeg har hørt mye om, men aldri satt meg inn i, så håper dette blir bra! Sesjonen avsluttes med Rune Aasgaard fra Norkart Geoservice AS, som skal snakke om “Raskeste vei i et nettverk; hvordan komme fra Finnmark til Gibraltar på millisekunder“. Ruteberegning med andre ord. Høyaktuelt, nerdete og spennende!

Med det er websesjonen over. Men! Det er mer! Vi skal ha en meetup/lyntalesesjon! Korte presentasjoner om TileMill, ArcGIS.com, OpenLayers, Innendørskart og BIM er planlagt, så etter dette burde nerden være mettet for en stund.

Onsdagen starter med et tøft valg: “Norge Digitalt” eller “Ledninger i grunnen”. Jeg har tidligere jobbet endel med systemer for å håndtere ledninger i grunnen, så jeg synes at dette er spennende, samtidig har “Norge Digitalt”-sesjonen endel spennende foredrag. Jeg skal ihvertfall få med meg det Olaf Østensen fra Statens kartverk skal si om “Prosjekt geosynkronisering”. Presentasjonen av “Nye Norge i bilder” av Espen Sveen fra Statens Vegvesen virker også lovende. Etter lunch Onsdag tror jeg nok jeg holder meg i “Geointegrasjons”-sesjonen. Dette er en spennende standard, som jeg er spent på hvordan det ligger ann med.

Mot slutten av dagen kommer det tre spennende temaer på “Geomatikkbedriftene”-sesjonen: Morten Grude fra Geodata skal snake om “nye anvendelser av laserdata“, så skal Atle Vaaland fra Powel snakke om “Saksbehandling og kommunikasjon ved hjelp av åpne standarder“, noe som kanskje ikke høres superspennende ut, men åpne standarder er viktig! Og sist kommer Inge Myklebust fra Blom, som skal snakke om “Bildematching mot nye høyder“, som også høres herlig nerdete ut!

Torsdagen starter nok litt hardt etter festmiddagen Onsdag kveld, men som sagt synes jeg laser er kult, så tre foredrag på rappen om laserdata får meg nok gira igjen. Den siste biten blir en fellessesjon, der jeg er meget spent på hva Bernt Brugård fra Norkart Geoservice mener er “Trender innen IT-teknologien“. Cloud og mobilplattformer er nok en god start! Så er jeg også spent på hva Olaf Østensen fra Statens kartverk skal si under tittelen “Standardisert, oppdatert og tilgjengelig”. Jeg regner med at det gjelder kartdata, og jeg må si meg enig i at det er tre viktige egenskaper som listes.

Dette er ihvertfall det jeg har bitt meg merke i, hva har du tenkt å få med deg?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *