Hvordan unngå misjonærer?

Jeg har en stund tenkt på hva jeg skal svare om/hvis/når en slags gladkristen-sektlignende-hurragutt med sørlandsdialekt og bibel under armen skal fortelle meg om Jesus, Gud eller Bibelen. Jeg har lenge synes det har vært litt kjedelig med: “Nope, jeg er ateist, hedning og skeptiker, så finn noen mer lettlurte, her kaster dere bort tiden.”

Derfor, har jeg skriblet ned noen fiktive dialoger, som noen kanskje synes er nyttige? Eller kanskje bare artige? Eller rett og slett provoserende?

– Hei, har du hørt om Jesus?
– Nei?
– Guds sønn, den enebårne, blablablabla
– Okok, ro ned nå? Sønn av hvem? Enebarn? Hva har han gjort?
– Skapt og frelst oss alle!
– Jeg trodde universet oppsto sånn ca ved Bing Bang?

– Hei! Kan Jeg fortelle få fortelle deg litt om Jesus?
– Jesus? Hvem er det?
– Guds sønn!
– Aha.. Hvilken gud da? Shiva,  Tor,  Appollon,  Merkur, Odin,  Buddah, Vishnu,  Allah?

– Hei, kan jeg få fortelle deg litt om bibelen?
– Bibelen, den boka der?
– Ja!
– Hva slags bok er det?
– Den inneholder svaret på at du trenger å vite her i livet
– Hakkespettboka?

– Hei, kan jeg få fortelle deg om Bibelen?
– Ømm, nei, jeg er ateist.
– Jaja, men det er ikke så farlig.
– Jo, du skjønner, jeg holder på med Ringenes Herre nå, og klarer ikke å fokusere på to eventyr på en gang

– Jeg skal be for deg!
– Tviler på at det nytter, jeg ber om å slippe oppvasken hver dag, men det funker aldri

– Gud elsker deg!
– Hmm.. Jeg trodde kjettere som meg skulle brenne i helvete til evig tid jeg? Eller har de sensurert vekk den biten i Jesus-Camp-materiellet (Ref Augustana)

– I himmelen flyter det av melk og honning!
– Nei takk, gi meg heller en øl og potetgull nå!

– Hei, vi er kristen[insert-ett-eller-annet], vil du ha en vaffel?
– Trenger dere virkelig vaffel for å skape interesse rundt “universets skaper”?

– “Lang kristen rant om et eller annet totalt uinteressant bibelbabbel”
– *Stirre på kors de har som smykke* Hey! Er dere noen sånne Goth-folk?
– Goth?!
– Ja, dere har jo smykker forma som torturinstrumenter

Upassende? Feil? Artig? Smakløst? Elller bare teit? Kommentarfeltet er åpent for diskusjon (men ikke frelse).

6 thoughts on “Hvordan unngå misjonærer?

 1. Geir Sørensen

  Vi hadde misjonærer på døren da jeg hadde pappaperm i fjor sommer. De spurte om jeg hadde hørt om Jesus. Jeg holdt rundt min lille sønn og smilte forsiktig og sa “Du skjønner, vi er medlem av Humanetisk Forbund begge to, og dermed havner vi vel i Helvete” med litt dramatisk og sørgmodig stemme. Samtalen stoppet litt etter det.

 2. Veronica

  Haha! Så mye bra. Det er jo sant! Jeg skriver litt om ateisme selv, dog ingen egen kategori foreløpig.

  Får meg også til å tenke på noe en kompis fortalte, de var pinsevenner og svarte dette når f eks jehovas ringte på. De gikk. En venn svarte det samme. De gikk. Etterhvert var det ganske mange som prøvde å svare “åh vi er pinsevenner vi!” og jehovas (også kanskje andre?) bare gikk. Tydeligvis gidder de ikke? Grei løsning kanskje om man ikke gidder å komme på noe lurt noe i farten!

 3. Atle Post author

  Det var faktisk et genialt tips Veronica!

  Har selv lekt på tanken å påstå jeg er satanist, muslim eller åsatruer 😉

 4. Adrian

  Svaret som jeg bruker mot misjonærer: “Forrige person som spurte om jeg hadde hørt om Gud sa at jeg kommer til å dra til helvete.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *