Konspirasjonsfantaster på viddene

Det er svineinfluensatider, og vi skal vaksineres. Det mener i det minste myndighetene. Andre er ikke så sikre på at det er en god ide, og har kjøpt en helsides annonse i Dagbladet for å fortelle oss at vaksinen er farlig. Vi skal tenke selv, gjøre oss opp en mening.

Noen av frontfigurene for denne aksjonen stillte opp i RedaksjonEN på NRK på onsdag. Blant “skeptikerene” var Ingunn Røiseland, som argumenterte (på en håpløs måte) mot vaksinen. Det NRK desverre ikke gjorde var å konfrontere henne med et avisinnlegg hun skrev i Telemarksavisa for noen uker siden (du finner det på http://i34.tinypic.com/2m6lncw.jpg).

Her er det ikke bare maning til forsiktighet, det er faktisk hele konspirasjons-nioa-pakka samla i ett. Hør bare her:

Vi vet at CIA har utviklet en RFID-chip som kan implanteres under huden, eller en nanochip som kan distribueres gjennom, ja – vaksiner. I tillegg til å inneholde et GPS-system som gjør at myndighetene alltid vil vite hvor du er, inneholder også en slik chip muligheten for tankemanipulasjon.

Finn en feil. Finn ti. Slutt å le, og se for deg at det finnes folk som faktisk går rundt å tror på dette SPRØYTET! Jeg kan ikke skjønne annet enn at dama må være sprøere enn et knekkebrød og mindre teknisk bevandret enn en steinaldermann. Hun har, så vidt jeg kan skjønne, økonomiske motiv som visse andre.

Og hvis det faktisk er noen der ute som TROR en slik chip finnes skal du få en rekke argumenter fra meg (jeg kan faktisk et og annet om GPS).

 1. En GPS-mottaker (jeg regner med at det er det hun mener) er kun en mottaker. Den kan ikke rapportere til noen hvor den befinner seg, med mindre den også har en radio eller andre former for kommunikasjon. Man kan ikke sende data tilbake til GPS-satelittene.
 2. En GPS-mottaker er på INGEN måte liten nok til å få plass i en imaginær nanochip som kan injiseres sammen med en vaksine.
 3. Alle som eier en telefon med GPS vet at den sluker batteri. Det sier seg selv at man dermed må ha en strømkilde i denne famøse nanochippen.
 4. GPS-mpttakere fungerer ikke innendørs. Vi mennesker er mye innendørs. Ergo er det ikke så jævli effektivt å overvåke oss med GPS (om nå vi ser bort fra punkt 1-3).
 5. Med en gang du begynner å blande inn CIA og NWO taper du diskusjonen.

Sånn, der fikk jeg det ut. Jeg klarer ikke å fatte at folk kan tro på dette. Helt utrolig… Men så er jo folk religiøse også…

For å avslutte siterer jeg Martin Ystenes:

Hvordan er det mulig for potensielt oppegående mennesker å tro på slikt sprøyt?

(ps: jeg tror svaret er lett: De er slett ikke oppegående!)

10 thoughts on “Konspirasjonsfantaster på viddene

 1. Alexander Nossum

  Det er jo et underholdende sosialt fenomen med konspirasjonsteorier. Men dessverre er de aller fleste lite gjennomarbeidet sånn at det blir en dårlig fantasifortelling.

  Fra et faglig synspunkt synes jeg det hadde vært fantastisk hvis noen hadde lagt en GPS-mottaker i 10^-9 som ikke krevde strøm, fungerte innendørs (og under bakkenivå) samt også kunne kommunisere med andre. Dessverre er nok dette bare en våt fantasi hos fagkretsene og en skummel fantasi hos “skeptikerne”.

  Svar på Ystenes: Potensielt oppegående medfører slett ikke at potensiale har blitt realisert.

  “Bare fordi jeg ikke er paranoid betyr det ikke at de ikke forfølger meg” (nektelseshumor:)

 2. Atle Post author

  Jeg har fått bekreftet fra mine høye Illuminati/NWO-herrer at du er neste på agendaen unge hr. Hoff!

  Er så enig, så enig Alex: En GPS-mottaker med de spesifikasjonene Røyseland dikter opp hadde vært utrolig kult! Tenk bruksområdene! Men det er vel science fiction endel årtier til frykter jeg.

 3. Øyvind

  Jeg er ingen ekspert på GPS, men konspirasjonsteorier er alltid gøy. Det hadde vært fett å ha en GPS på størrelsen 10^-9, men med tanke på at GPS bruker 1-1.5GHz og dermed har en bølgelengde på 20-30 cm, vil det overraske meg om det vil være fysisk mulig. Nå er det mange smarte folk som sikkert har mer peiling på antenner enn meg, men jeg ser ikke for meg at en 1/10000000-bølge-antenne fungerer særlig godt i norske dalstrøk.

  Testet de en lignende myte på Mythbusters en gang?

 4. Ingunn Røiseland

  Hei

  Du må gjerne slette dette innlegget dersom du føler for det:) Historien har vist at konspirasjonstullingene i dette tilfellet hadde rett – no apologies required. Når det gjelder nanochip/RFID etc, så ville jeg sette pris på det dersom dere kunne redegjøre for hvilken teknologi som vil komme til anvendelse i tracking av katter-som nå må implanteres med chip for å kunne bli funnet hvis de blir borte.

  Mvh ingunn

 5. Atle Post author

  Hei!

  Jeg ønsker ikke å slette noen inlegg, så lenge de ikke inneholder spam og/eller personangrep.

  Hadde konspirasjonstullingene rett i denne sammenhengen? Hvordan da? Greit nok at det ikke ble/har blitt noe massivt svineinfluensaangrep, men jeg sitter fortsatt her, 2 måneder etter vaksinen. Fortsatt i live, fortsatt uten å ha blitt besøkt av menn i svarte dresser.

  Når det gjelder katte-tracking har jeg ikke sett så mye på saken, men jeg vil anta at de (hvis de da bruker GPS, noe jeg i utgangspunktet tviler på), bruker noe av en helt annen størrelsesorden enn “nano” (10^-9 meter).

  Kom gjerne med noen linker til relevant informasjon her angående denne katte-trackinga, og hvordan du tror dette kan distribueres via vaksineinjeksjoner. Med mindre du vil holde dette hemmelig, men da venter jeg å se at du blir veldig rik veldig snart.

 6. Marcus

  Ingunn: når det gjelder mikrochips som blir injisert i katter er dette veldig veldig mye enklere enn du tror. Du kan ikke spore katten. Hvis den skulle forsvinne fra eieren, og noen snille mennesker tar den med til riktig sted, kan de scanne øret for å få chipens ID. Da chipen ble injisert i katten ble både ID og kontaktinformasjon til eieren registrert i en database. Chipen har ingen sendere/mottakere, krever ikke strøm, og er sikkert 20 ganger så tykk som nålen vaksinen kommer gjennom.
  Før pleide man å tatovere øret med nummer, dette er AKKURAT det samme, bare penere.

  Hvis du vil se på high tech sporingssystem kan du se på hva de gjør i virkeligheten. De fester en svær sak rundt halsen på dyret, som de må hente inn igjen senere for å høste data (den har altså kun mottaker, ingen sender).

 7. Karsten Eig

  Chips for katter er en identitetschip, som inneholder informasjon om kattens identitet og adresse etc. Den må leses av med en leser, den inneholder ikke noen sender som kan fortelle hvor pusen er ellers. GPS-sendere for jakthunder er så store at de festes i halsbåndet eller på en sele.

 8. Atle Post author

  Og mens jeg fortsatt har deg her Røiseland: I innlegget ditt i Telemarksavisa hevder du også at det finnes GPS i amerikanske pass.

  To spørsmål til dette:

  1) Dokumentasjon?
  2) Hva mener du med GPS?

 9. Pingback: HC SVNT DRACONES » Dagens Ord: Ignorant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *