Makromania

For første gang tenkte jeg at jeg skulle bruke denne bloggen til å dele noen bilder. Dvs bilder av den “kunsteriske” typen. Jeg vet at nettet flommer over av fotoblogger, der mer eller mindre talentfulle personer legger ut bilder de har tatt med syre speilreflekskameraer (nei, den var ikke rettet mot noen spesielle).

Alikevel drister jeg meg til å legge ut noen bilder jeg har tatt i sommer også, med et hendig lite Nikon Coolpix. Jeg har altså hverken speilrefleks eller fancy linser, og noe veldig interesse for foto har jeg heller ikke. Imidlertid har jeg funnet ut at makrobilder er litt gøy, og dermed tenkte jeg at jeg skulle “skryte” litt her.

Du kan såklart trykke på bildene for å få en større versjon (via Flickr), og jeg tar gjerne imot konstrukiv kritikk og skamløst skryt!

Klegg

Klegg
Jeg er ganske sikker på at dette er en klegg eller en forvokst flue. Den sto ganske stille på gelenderet, rimelig fotogen av seg.

Ukjent Blomst

Blomst
Hva denne blomsten heter aner jeg ikke. Den vokste villt langs veien i Arendal.

Hvit Lilje?

Blomst 2
Hva denne heter vet jeg heller ikke, lilje er det kanskje ikke? Uansett en fin tittel! Typisk potteplante, med fin bakgrunn.

Snegle

Snegle
En snegle av den koselige typen, med sneglehus og det hele befant seg plutselig på trappa mens jeg satt i sola.

Gul Rose

Gul Rose
Denne gule rosen er en del av blomsterhagen på Bjellandstrand Gård på Tromøya.

Moltekart

Moltekart
Et fint, rødt moltekart i Selbutraktene. De røde kartene gjør seg kanskje best på bilde, de orange, modne moltene er bedre å spise.

Myrull 1

Myrull 1
På samme tur i Selbu gikk vi forbi endel myrer stappa med myrull, noe jeg måtte ta et par bilder av.

Myrull 2

Myrull 2
Men hvilket som er best er jeg usikker på.

5 thoughts on “Makromania

 1. Alexander Nossum

  Makro er ganske stilig teknikk!

  Det er viktig å notere seg at det faktisk ikke er utstyret som gir gode bilder (i.e. 20.000,- linser osv), men fotografen. Komposisjon av bilder er absolutt mye mer verdifullt enn utstyret det blir tatt med.

 2. Atle Post author

  Jepp, der er jeg helt enig (selv om jeg tror disse bildene ikke kunne blitt til med et engangskamera til 80 kroner). Ikke det at jeg kan skryte på meg å ha så mye peiling på bildekompososjon og slikt heller, men prøver nå å bildografere ting jeg selv synes ser bra ut, så får andre bedømme om det fungerer.

 3. Trulba

  Digitalis purpurea, veldig giftig, brukt som hjertemedisin og fin å se på..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *