Ølet kommer gående!

Det er høst, det er studiestart og det er fadderuker. Ved byens læresteder har det fått bre seg om en forferdelig, idefattig ukultur: drikking, drikking og atter drikking. De som ikke vil være med på dette, blir stående utenfor. Det hele er helt tragisk. Hører dere? Må man stå i bakgården nattestider og rope Rai Rai? Er det nødvendig og ha opp alle vinduer, vel og merke etter klokka elleve? For meg så virker det som om at snittet av norske studenter er noen borskjemte drittunger som får sydd puter under baken. Så mye øl som det har vært denne uka har det aldri vært tidligere. Er Fadderuka synonymt med drikking, hoiing og skriking til langt på natt og løsøre som ikke får stå i fred?

Men vi skal ikke glemme de hederlige untakene, Quack! fremstår for meg som en mye mer profesjonell og ordentlig fadderuke med innhold. Det kan man ikke si om NTNU-studentene. Disse klarer ikke å kontrollere sitt eget alkoholinntak. Mamsen og papsen fra Oslo Vest betaler vel gildet, så da er det er samme faen om man får en grad eller ei, man er jo født med sølvskje oppi rævva uansett. Dette har ført til en ukultur av dimensjoner; søppeldunker og handlekurver blir sendt ned Vollabakken. Glass knuses og speil blir revet av biler i full offentlighet. Det er igrunn full Texas i området rundt Gløshaugen denne uken. Man kan daglig observere grupper på 10-15 som drikker fra ølbokser, vinflasker m.m. spaserende gjennom bygatene om kvelden, gjerne rett fra vorspiel. Enkelte raver også hjem fra byen syngende på Postgirobyggets «Idyll» i firetida på natta. Dagen derpå kan man observere oppripa biler, ned-pissa oppganger, rask i hagen og i parker, bikka søppelkasser og opprevne blomster og knuste blomsterkrukker på Bakklandet.

Det jeg ikke skjønner er hvorfor de «sørom Dovre» ikke kan holde seg der nede og studere, istedet for å komme opp hit og ta for seg. Trondheim by finnes ikke mer vakker og behagelig enn midt på sommeren, når hele røkla har dratt hjem på ferie. Vi ser også tendensene utenom disse fadderukene. Ta bare tradisjonen med gammelrussfest på Festningen natt til 1.mai, hvor fulle studenter bråker og bruker hagene til beboerne rundt som toalett! Det er et paradoks at den mest håpefulle ungdommen her til lands skal fortsette den primitive tradisjonen vi har her i Norge fra vikingtiden med å drikke seg fra sans og samling!

Og hvis du ønsker å avfeie dette som uskyldige streker, og studenter som bare lar byen huske den er en studenterby, så tenk på følgende: Det er ressursmangel i politiet av mange grunner. En av dem er at fok ikke greier å holde seg til fartsgrensa og at studentene spyr og kauker og pisser ned byen midt i uka. Oppfordringen blir dermed. Gjør Trondheim en tjeneste; legg ned Gløshugen og byen vil spare milioner på opprydding og herverk!

– Atle F. Sveen, Trondheimsbeboer

2 thoughts on “Ølet kommer gående!

 1. Hmm

  Hmm.. Er dette tull og tøys? I så fall: Flott skrevet! Innlegget balanserer hårfint mellom såvidt troverdig og for godt til å være sant. Men detaljer slik som den tidligere posten om “Ækt Forbainnatrønder” avslører nok hensikten.

  Et spørsmål som melder seg er vel da hvorfor UD publiserer denne typen “trolling” uten å nevne at det er nettopp det… Spent på å høre oppklaringen!

  Igjen: Glimrende sarkasme, jeg lo godt!

 2. Atle Post author

  Takker og bukker! Hvis du lurer på hvor poengene er hentet fra burde den samme overskriften hos Adressa gi noen hint 🙂 Stikkordet er vel redigering snarere enn skriving 😉

  Når det gjelder UD er det vel min oppfordring at de skulle trykke den slik den er, for å sette igang en artig debatt. Desverre virker det ikke som så mange har latt seg provosere enda…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *