Verdens Bokdag

I dag, 23. april, er det Verdens Bokdag. Bokdagen er:

[..] en markering av bokens rolle i samfunnet, boken som utrykksform, for språklig og kulturelt mangfold, for utdannelse og for kommunikasjon.

Fine ord altså. Men det er absolutt noe å feire, det synes i det minste jeg. I skrivende stund har jeg 157 bøker i biblioteket mitt, det er 58 flere enn jeg hadde på samme dag i fjor.

Nytt av året er at jeg er på twitter, og der feires også verdens #bokdag, der jeg spesielt liker oppfordringen til GeirAasen om å anbefale en bok. Dvs at jeg kan få bokanbefalinger på twitter i hele dag.

Jeg anbefalte selv The Road av Cormac Mccarthy, men en ting skal man være klar over. Smak er subjektivt, veldig subjektivt. Jeg personlig hater Sigrid Undset (ja, jeg har lest Jenny), men leser alt jeg kommer over om 2. verdenskrig. Derfor vil ikke alle anbefalinger som kommer i dag ha noe for seg, men det er greit med litt inspirasjon. Er du ikke på twitter sier du? Kom gjerne med anbefalinger her!

En annen ting verdt å merke seg er uttalelsen til Eirik Newth:

[..] forrige århundre kanskje var det siste da boka kunne sies å være et dominerende medium. 🙂

Jepp, absolutt et poeng. Men jeg er ikke klar for å gå over til leseplate helt enda, så da må jeg skaffe meg større bokhylle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *