Se, jeg er på internett!

Advarsel: Denne posten inneholder en god dose selvpromotering. Hvis du lever etter janteloven vil du nok ikke sette pris på den. På den annen side: da bryr ikke jeg meg om deg heller!

Så, jeg er på internett, er det noe nytt? Nei, jeg er jo ganske godt representert rundt omkring, men det er mest på eget initiativ. Det jeg ville fremme nå var prosjektoppgaven min, som jeg presenterte her for noen uker siden, under en CC-lisens.

Denne har blitt plukket opp (dog etter litt skamløs selvpromotering) av et par aktører som har presentert den på sine sider. Den første var Friprogsenteret, som la den ut for en stund siden under sin Lær mer-seksjon. Du finner den her.

I tillegg tipset jeg en av utviklerene av OpenJUMP om artikkelen, han har selv skrevet en god artikkel om OpenSource Desktop GIS, som var til stor hjelp under arbeidet med oppgaven min. Han skrev i en epost til meg:

I read now your thesis (only chapter 9+10 is left). There a couple of tiny spelling errors – but nevertheless I really like the thesis and the evaluation method you developed. And it comes right in time since I plan to give a talk in April called “Free and Open Source Desktop GIS: ready for the desktop?” This talk will hopefully be in front of some business people – so there are a couple of interesting notes in your thesis that I may use for the talk.

Han har også lagt ut uppgaven min på det samme nettstedet der han opplyser om FOS Desktop GIS, spatialserver.org/osgis, hvor den kalles “an interesting thesis”.

Håpet er dermed at noen finner den og kan få nytte av den, det er jo mye bedre enn at den støver bort i bokhylla mi. En annen observasjon er det faktum at oppgaven har en lisens som tillater slik vidrepublisering uten eksplisitt tillatelse fra meg, har begge aktørene spurt meg om det er greit for meg at den legges ut. Det fører til at jeg har god oversikt over hva den brukes til, og jeg kan bedrive skamløs selvpromotering som dette. Det liker jeg 😉

(For den som ikke er lei av meg, jeg var i VG her om dagen også;))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *