Den ultimate slowfood

bilde143
Dagens kveldsmat er antitesen til McDonalds. Her snakker vi mat som tar tre-fire dager å lage. Men satan så digg!

Som du skjønner av bildet over snakker vi italiensk mat. Det meste er med, tomater, hvitløk, olivenolje og basilikum. Og et brød. Da snakker vi såklart bruschetta. Men er ikke det bare å slenge en brødskive i ovnen og dæsje litt tomat og hvitløk over?

Nja, ikke hvis det skal gjøres skikkelig. Da må man bake brødet selv. Med surdeig. Dermed tar det et døgns tid, oppskriften jeg brukte på italiensk landbrød laget med surdeig finner på på matoppskrift.no. Funker fint med tørrgjær også. Pass bare på å elte godt, gjerne for hånd.

Greit nok, denne tar en dag. Så har jeg lest at for perfekt bruschetta skal brødet være tre dager gammelt. Jeg venta bare to, men resultatet ble bra. Selve tillaginga er grei. Varm opp ovnen til rundt 200 grader og ha skivene inni til de blir lett brune. Bruk gjerne grill og vend dem en gang.

Det siste spørsmålet da er topping, her er det delte meninger, men jeg fant en grei miks på cookntaste.it. Essensen er å blande tomat, rødløk og frisk basilikum og dæsje over litt salt og olivenolje. Når brødskivene er ferdig stekt gnir du dem inn med et fedd hvitløk og danderer tomatmiksen over. Spis mens varmt, vel bekomme!
bilde140
(det ble mobilbilder denne gangen, siden kameraet var tomt for batteri..)

3 thoughts on “Den ultimate slowfood

 1. Atle

  Kom gjerne med tilbakemeldinger når du får testa, regner med at denne kan perfeksjoneres i det uendelige (selv om hemmeligheten vel er å gjøre det “dead simple”)

 2. Alexander Nossum

  Hørtes deilig ut!

  For de som ivrer mer etter 2 minutters versjonen kan jeg hjertelig anbefale;

  1.Bland olje, hvitløk, pepper
  2.Vend loffskiver i oljeblandingen
  3.Stek i panne til nesten svidd
  4. Mens du steker får du noen andre til å; Hakke avokado – blande med pesto.

  Ganske ålreit det også, men surdeigsbrød er jo noe helt annet:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *