HC SVNT DRACONES fyller 1 år!

Bilde av mcgee på Flickr

Bilde av mcgee på Flickr

I dag er det nøyaktig ett år siden jeg postet det første innlegget her på bloggen, og dermed kan man jo si at bloggen fyller år i dag. Den første posten er ikke så innholdsrik, men den neste lover følgende:

Jeg har planer om å skrive endel om helt absurde, uforståelige ting, endel om hva jeg driver med (både faglig og ikke). Sist, men ikke minst, kommer jeg til å plage folk med mine meninger om diverse.

jeg vil påstå at jeg har klart å gjøre mye av dette, jeg har vendt meg til å skrive i bloggemediet, jeg har fått en del faste lesere som bidrar til bloggen gjennom kommentarer og jeg har lært meg mer om WordPress enn jeg kunne før. Et år er kun en begynnelse, men jeg har ikke planer om å gi meg med det første!

I anledning dagen kan jeg jo også kort presentere noe statistikk (jeg installerte ikke WordPress.com Stats før i april 2008, så den statistikken er ikke helt korrekt):

I løpet av et år har jeg skrevet 86 innlegg og fått 125 kommentarer, dette utgjør en kvart post om dagen, og 1,45 kommentarer pr post. Jeg har også stoppet hele 30 spam-kommentarer.

Det mest besøkte innlegget er Studenter og ny PC med 54 besøk, bloggen har siden april hatt 2,516 besøkende, med Mandag 26 mai 2008 som den travleste dagen, med 114 besøkende.

Men nok selvskryt, på tide med litt skryt fra dere lesere! 😉 Jeg setter som alltid pris på tilbakemeldinger, men det jeg er spesielt interessert i nå er tilbakemeldinger på hva dere vil lese mer om, hva jeg burde droppe å skrive om og generelle tips for å øke kvaliteten på innholdet her. Skriver jeg for skjeldent, eller har jeg en grei frekvens på innleggene?

4 thoughts on “HC SVNT DRACONES fyller 1 år!

 1. Magnus

  Jeg synes frekvensen på postingen din er helt perfekt. Det er imponerende at du poster så ofte som du gjør. Av innhold liker jeg best tekniske poster, typisk løsninger på problemer, ny oppdagelser o.l. Veldefinerte innlegg vil også trekke til seg flere besøkende fra søkemotorer. Og hva med å internasjonalisere seg til engelsk?

  Gratulerer med 1-årsdagen!

 2. Espen Willersrud

  Jeg får vell gratulere! Flott å se at du har fikset kake selv 🙂

  Jeg leser ikke alt, så jeg skal ikke kommentere det jeg ikke leser. Men det jeg leser syns jeg er bra. Så da skal jeg rett og slett ikke kreve mer!

 3. Atle

  Takker for gratulasjoner, jeg fikset like godt min egen Creative Commons lisensierte kake, da jeg ikke forventet at noen andre disket opp med den!

  Jeg tror selv stoffet av og til kan være litt løst definert, men jeg har ikke lyst til å kategorisere bloggen mer enn den er nå, den skal reflektere hva jeg er opptatt av og ting jeg synes er spennende. I all hovedsak ser jeg på bloggen som et sted å uttrykke meg selv, søkemotorranking etc er jo hyggelig, men jeg ønsker ikke å strømlinjeforme uttrykket for å øke plassering og antall besøk, på den annen side ser jeg hva folk søker ofte på for å komme hit, og jeg burde kanskje skrevet noen oppfølgingsposter på ting jeg ser er populære.

  Når det gjelder språk har jeg ved noen anledninger vurdert å skrive på engelsk, men slik situasjonen er i dag har jeg en overveiende andel norske lesere (noe som igjen kanskje skyldes at jeg skriver på norsk..?) og om jeg skulle bytte til engelsk føler jeg det blir en litt kunstig situasjon å kommunisere med norske lesere på engelsk. Jeg føler også at jeg ofte skriver på engelsk i studiesituasjon, mens norsk-skrivinga blir nedprioritert. Dermed er det greit å ha denne bloggen for å holde skriveferdighetene på norsk ved like.

  Det jeg kanskje skal vurdere er å bli to-språklig, slik f.eks Eirik Newth gjør det, der innlegg som kan ha interesse utenfor nisselandet skrives på engelsk, mens resten forblir på norsk. Tanker om dette?

  Også greit å høre hva andre mener om dette, skal man skrive på norsk eller engelsk?Hva er fordelene for og imot?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *