Skal det være en spøk?

Sommeren nærmer seg slutten, og skolestart nærmer seg (for siste gang, 5. året nå!). Det er på tide å sette seg i gjeld til Lånekassa litt mer, og for noen dager siden fikk jeg et brev med oversikt over hvor mye penger jeg får. Det duger, jeg klarer meg og vi studenter har det ikke ille (den debatten skal jeg i hvert fall ikke ta her!).

Siden jeg fortsatt har folkeregistrert adresse i Drammen (og studerer i Trondheim) har jeg rett på reisestipend. For 10 måneder er dette toltalt 300 kroner, med følgende fordeling:

Ved semesterstart får jeg altså 54 kroner, og de andre månedene får jeg den nette sum av 24 kroner i reisestipend. Skal det være en spøk? Bussbilletten i Trondheim koster 30 kroner!

Greit nok, jeg har sikkert penger til å komme meg hjem når det trengs, og jeg sier ikke nei takk til 300 kroner ekstra, men det virker nesten som om saksbehandlerene sitter å ler godt for seg selv når de bevilger meg 24 kroner i måneden til reise!

2 thoughts on “Skal det være en spøk?

  1. Eskild

    Men lånet har de klart å øke (så de kan kreve enda mer tilbake). Mener å huske vi fikk sekstentusenogetellerannet i August og Januar tidligere?

  2. Atle

    Får vi ikke sekstentusenogetellerannet nå også da? (eller, søttenhundreminusfire da).

    Gleder meg fælt til å betale tilbake alle de halvliterene staten har lånt meg pæng til ass.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *