Opera 9.5 er her!

I dag oppdaget jeg at favoritt-nettleseren min, Opera, er ute i ny versjon (jeg ble påminnet det av Opera selv). Når steget går fra 9.27 til 9.5 burde man forvente en større oppgradering, og det merkes ganske fort at Opera 9.5 har forandret seg.

Det første man legger merke til er designet, KDE4 har tydligvis gjort det populært med svart, jeg har ikke helt bestemt meg enda, men tror jeg liker det! Av andre nyheter sies det at rendring av HTML har blitt fordoblet i hastighet, at oppstartstiden har gått ned og at plug-in støtten er bedre. Har ikke merket noe enda, men så har jeg da kun brukt den i fem minutter.

Så oppfordringen får bli: last ned Opera 9.5 og gi den et forsøk!

3 thoughts on “Opera 9.5 er her!

 1. Daniel Aleksandersen

  Den nye utformingen er veldig annerledes enn den man finner i andre programmer på Mac OS og Windows, iallefall. Jeg tror denne annerledesheten gjør at mange brukere motsetter seg den nye versjonen. Brukergrensersnittet er faktisk veldig godt!

  Selv er jeg mest fornøyd med at det for første gang ble lansert en stabil 64 bit variant. (Selv om jeg desverre opplever hyppige kræsj.)

  Opera Link er en annen nyvinning jeg ikke helt setter pris på. Å synkronisere hurtigvalg, notater, og bokmerker mellom enheter og installasjoner er igrunn en drøm! Det er dog alt for lite fokus på personvern. Brukere kan kun synkronisere mot Opera Software ASA sine nettjenere. Det er ingen mulighet for brukerene å for eksempel ta kontrollen over egne data.

  Jevnt over er det et godt produkt, men valgfriheten til brukerene har desverre blitt innskrenket i denne lanseringen. Jeg håper Opera Software kommer til å nytte seg av alle kræsjloggene jeg har sendt dem. Jeg kan desverre ikke bruke en nettleser som kræsjer flere ganger i timen.

 2. Simen

  He he. De har lansert en stabil x64-versjon som krasjer hyppig? Hvordan var den ustabile, tro? 😀

  Har prøvd meg litt på Firefox og Opera på OS X, men det ser ikke ut til at jeg klarer å avvenne meg fra Safari gitt. Blir enda verre når MobileMe kommer (om ikke synkronisering av bokmerker for annet enn Safari på OS X blir støttet da).

 3. Atle

  Mange mener at Opera er ustabilt, jeg har selv ikke merket noe til det.

  Det som irriterer meg mest etter å ha brukt opera 9.5 i noen dager nå er lukkeknappen på tabbene, hvorfor i huleste er de så små?

  De få gangene jeg bruker knappen for å åpne en ny tab (og ikke ctrl+t) blir jeg forvirra, den er jo nå til høyre for alle tabbene. Imidlertid ble jeg helt satt ut også når opera byttet fra ctrl+n til ctrl+t for ny tab, men nå har jeg vendt meg til det for lengst, så man klarer vel det også.

  Link har jeg ikke brukt, jeg bruker heller ikke andre bokmerketjenester, så ser ikke helt behovet. Jeg er for lat til å bokmerke, derfor synes jeg søkesystemet i adressebaren er genial, jeg trenger ikke å huske adresser, bare innhold!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *