Hvor mange terrorister leser Adressa?

Adresseavisa trykket tirsdag 2. juni en karikaturtegning, rettet som et spark mot overivrige terrorister som sprenger seg selv og andre i luften i Gud/Allah eller hva man nå kaller fantasifiguren sin sitt navn. Jeg synes tegningen i seg selv er ok, ikke et mesterverk, men med et godt poeng.

Ikke lenge etter kunne Aftenposten melde at Adressa trykket egen «Muhammed-tegning», og i løpet av to døgn har de nå publisert ikke mindre enn seks artikler om tegningen på sine nettsider.

I en av dem kommer det frem at det er blitt sterke reaksjoner på dette i muslimske land, og 1700 arabiske nettsteder har nå omtalt saken.

I muhammed-striden i Danmark måtte det en ravende gal mann utstyrt med falsknerier til for å sette islamske sinner i kok, i dette tilfellet virker det som om de norske medier har klart det selv. Adresseavisen trykket tegningen sin i papirutgaven (som ikke så veldig mange leser), så fant en smart journalist i Aftenposten ut av dette, og laget sak om det, snart skriver alle norske aviser om det (selv om de ikke tør trykke den selv) og etter kort tid er det en verdensnyhet.

Jeg leser at mange anklager Adressa for å sette liv og helse i fare, og at Norge og spesielt Trondheim kommer til å bli et terrormål. Jeg vil heller påstå at det er resten av den norske pressen, som måtte lage en så stor sak av dette som burde få skylda (hvis da det skjer noe, og hvis i det hele tatt man kan skylde på andre enn hjernevaska religøse mennesker uten evne til å tenke selv og stille seg kritisk til noe som helst).

Jeg synes Adressa hadde en god karikatur, som tok gale muslimer på kornet. Derimot å blåse opp dette til de grader som resten av den norske pressen har gjort er rett og slett litt smakløst. Jeg kan selv hevde at det å drepe uskyldige mennesker for å hevne seg på at noen har tegnet fantasivennen sin er på trynet, men jeg tror faktisk ikke jeg ville sagt det til en islamsk terrorist, det kalles næringsvett. Derimot føler jeg meg trygg på å skrive slikt her, da jeg er rimelig sikker på at få terrorister (islamske som andre) leser dette. Så får jeg bare håpe at ikke Aftenposten snapper opp saken så hele midtøsten får vite at jeg synes Allah er minst like på jordet som Gud, og at Muhammed i mine øyne er en fantasifigur på lik linje med Jesus.

Og for å ha det på det rene: Jeg mener IKKE at alle muslimer er terrorister, det jeg derimot som ateist mener er at de (og kristne) er på jordet når det gjelder tro, noe de såklart skal få lov til. Det jeg derimot ikke mener de skal få lov til er å drepe de som er uenige. Islamsk lov gjelder ikke meg, like lite som bibelens påbud gjelder meg. Jeg retter meg etter menneskerettighetene, Norges lover og min egen etiske sans. Jeg respekterer at noen velger å være religiøse, og jeg respekterer at de synes jeg er dum som ikke gjør det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *