Anbefaling: Foyle’s War

Det er ikke ofte jeg sitter benka med en DVD-boks og ser episode etter episode av en serie. Det har skjedd med Band of Brothers, og jeg følger fortsatt med på Lost. I det siste har jeg oppdaget enda en serie som har denne påvirkningen på meg. Og det med god grunn. Foyle’s War kombinerer den klassiske krimserien med en god dose 2. verdenskrig.

Kort fortalt, vi møter Detective Cheif Superintendant Foyle og hans medarbeidere i den lille byen Hastings i England ved krigens utbrudd i 1939/40. Hver episode tar for seg et kriminalmysterie, samtidig som vi får innblikk i krigens verdag i England. Dunquerke, Blitzen, RAF, blendingsgardiner, sperreballonger, rasjonering og Home Guard. I det hele tatt et glimrende innblikk i krigens England.

Det at historen er godt fortalt skader heller ikke, selv om jeg personlig finner rammehistorien minst like spennende som mysteriene.

Jeg er så utdatert på skuespillere som det er mulig å være, så jeg veit ikke om noen av dem er kjente, men de gjør en god jobb, og med navn som Kitchen og Honeysuckle burde jeg vel ha husket dem om jeg har sette dem før?

Alt i alt: dette er en serie som anbefales for alle som liker krim, og spesielt til de som har en litt over gjennomsnittet interesse for 2. verdenskrig, selv om den sikkert er mulig å se uten å tenke spesielt på det også.

Litt mer info: IMDb, Wikipedia og foyleswar.com.

Rant: Skulle jo legge opp et bilde her, men neida, wordpress er ikke kamerat med meg i dag!

2 thoughts on “Anbefaling: Foyle’s War

  1. Simen

    Takk for tipset! Ser ut til å være perfekt for en slik som meg (som er mye over gjennomsnittet interessert i 2. verdenskrig), så jeg laster ned litt for å se. 🙂

    Hvor har du kjøpt DVDene?

  2. Atle

    Bra noen finner det interessant!

    DVD’ene har jeg fått tak i via faren til Birgitte, sannsynligvis har han kjøpt dem i Nederland eller noe slikt, for coverene er på nederlandsk, det samme er teksten (som man fint klarer seg uten)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *