LibraryThing UnSuggester

LibraryThing (LT) har i lang tid hatt en “anbefal meg bøker på grunnlag av bøker jeg har fra før”-funksjon (dette var en av grunnene til at jeg begynte å bruke LT). De har også hatt en Unsuggester, som foreslår bøker du sannsynligvis ikke liker på grunnlag av en bok.

I det siste har denne anbefalingsbiten blitt shina opp, og viser nå opp til 1000 anbefalte og 500 ikke-anbefalte bøker basert på biblioteket ditt, med begrunnelser for hvorfor/hvorfor ikke du vil like disse.

Jeg bestemte meg for å se på de 100 første Unsuggestions, og se hvilken type bøker jeg ikke burde lese. Statistikken er rimelig klar:

Bøker relatert til religion: 40%
“Chick literature”: ca 10%
kokebøker: ca 5%

Resten er mye rart, ingen spesiell kategori. Merk også at denne inndelingen er gjort av meg, på grunnlag av boktittel.

Det som er like spennende å se er jo på hvilket grunnlag LT tror jeg ikke kommer til å like bøker om religion, sånn generelt er det fordi jeg eier følgende bøker:

Selv om også enkelte andre forekommer. Det er artig å observere at The Gospel of the Flying Spaghetti Monster og The God Delusion er årsakene.

TIl slutt må bare den mest ekstreme tittelen jeg ikke burde lese nevnes: Passion and purity : learning to bring your love life under Christ’s control. Ingen fare, tror jeg holder meg langt unna denne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *