Både i pose og sekk

Folk flest er bedagelige, en ekstra innsats er det få som orker å yte. Det kan man bevitne nå, bensinprisene skal opp sies det, boikott er svaret sier facebook-grupper og epost-aksjoner.

Jaha, vi skal altså ikke kjøpe bensin hos Statoil eller Shell, blir vi fortalt, i en dårlig oversatt svensk tekst. Bensin må være billig, eller så har vi ikke mulighet til å kjøre bil.

Sett dette i lys av klimadebatten. Hva skal til for å skape et lignende engasjement for miljøet? Vi vet at biltrafikk ikke er bra, allikevel skal vi ha billig bensin.

Jeg har gjort et forsøk, se epost-kampanjen min her. Send den videre til alle du kjenner! Vi kan bli større enn bensintullingene!

6 thoughts on “Både i pose og sekk

  1. Espen

    Nå må jeg innrømme at jeg ikke gadd å lese hele kampanjen din, ei heller sende den videre til noe. Men det mest fordi jeg ikke gidder å sende ting videre.

    Jeg syns folk kan være opptatt av andre ting en bensinprisene, ja, de er høye. Men for meg er det fortsatt ofte billigere å kjøre bil en å reise kollektivt. Og det sier kanskje noe om at prisene enda ikke er høye nok (eller er prisen på kollektivt for høy?). Men uansett, årsaken til dette er mangel på råolje i verden. Altså, prisen øker fordi etterspørselen er stor, enkelt og greit.

    Saken er grei, finn noe å være glad for. Drivstoff får koste hva det vil, vi kommer til å kjøpe det selv om det koster 27 kr pr. liter. Vi må skaffe oss litt perspektiv!

  2. Daniel

    Dette var min øyeblikkelige tanke når jeg først leste om saken via NRK Nyheter. Hehe.

    Jeg mener dog det er riktig at forbrukerene kan organisere seg for å presse priser. Jeg mener også at man ikke skal kjøre noe særlig bil. Disse to holdningene er kanskje i strid med hverandre, men det kan nå så være.

  3. Atle

    Det er nettopp derfor vi må sende til 10 hver, som teksten sier kommer vi til å nå 300 millioner mennesker i løpet av en uke!!

    Så ingen går i den fella, jeg mente epost-aksjonen en smule ironisk. Bensinfolket tror de skal påvirke bensinprisene, jeg spiller på det samme og tror jeg kan påvirke miljøet!

    Men i bunn og grunn synes jeg det er ganske håpløst å syte over høye bensinpriser når vi har den klimadebatten vi har, så den biten var ikke ironisk. Skal alle si: jammen vi gjør ikkenoe blir ingenting gjort.

    Og jeg synes Espen har et godt poeng: Det er fortsatt lønnsomt med bil kontra buss, noe er galt!

  4. Espen

    Jeg har ogsÃ¥ avvist massevis av invitasjoner til aksjonsgrupper pÃ¥ facebook, valgte heller Ã¥ melde meg inn i «Oss som har større drømmer enn billig bensin». 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *