Heimevernet

I dag dumpa det brev fra Heimevernet ned i postkassa, med beskjed om å møte til “oppkledningsøvelse” på Heistadmoen til høsten. Jaggu meg! Tror du ikke jeg fikk et lignende brev i fjor høst, med helt lik ordlyd? Joda, da skulle jeg inn i januar 2008 eller noe slikt.

Det var ikke unge Sveen så gira på, så jeg søkte utsettelse på det grunnlag at jeg studerer, noe jeg fikk gjennomslag for, for å sitere svaret jeg fikk da:

Du gis utsettelse til 30.06.2009

Derfor mener jeg det tyder på gode, tjukke lag med inkompetanse og idioti hos vernepliktsverket når de i dag, over et år før datoen jeg fikk utsatt morroa til, skal ha meg inn igjen! Og attpåtil er det samme gnomen av en kaptein (som jeg ikke skal nevne navnet på) som har sendt begge innkallelsene! Rakkern!

Hele poenget er jo at jeg IKKE er negativt innstillt til å bruke litt tid på Heimevernet, men når Vernepliktsverket klarer å oppføre seg så utrolig på trynet mister jeg alt som heter respekt for HV og forsvaret! Idioti!

Og ja, jeg sender brev til vernepliktsverket i morgen med kopi av bekreftelse på utsettelse, så får vi se! Kanskje jeg må bruke to uker mens jeg skriver masteroppgave på å passe på en kraftstasjon?

2 thoughts on “Heimevernet

  1. maximus

    Dette er akkurat sånn jeg og føler det. Det er ikke det at jeg ikke kan avse en uke, eller et år, eller et halvår eller hvor mye det nå måtte være, men f*** heller. Dette er en prinsippsak. Her driver folk å tjener 2 millioner i uka på å sparke fotball, og så skal liksom en liten brøkdel av Norges befolkning (folk som tjener 300000 i året) tvinges til x antall dager med totalt bortkasta arbeid, og gå glipp av en ukes (eller mer) lønn. Give me a break. Jeg ville hatt en helt annen instilling til militæret hvis jeg hadde visst at dette var noe alle måtte gjennom. Det er som du sier, det er ikke verneplikten jeg er imot, men det er den sinnsyke urettferdigheten.

  2. lynx

    Det er så jævla vrengt og tilbakestående det militæropplegget vårt. Hele poenget er jo nettopp at jeg er ikke imot verneplikt, men jeg er imot ekstrem urettferdighet, og så lenge vernepliktsordningen er så urettferdig som det den er vil det se ut som jeg er imot verneplikt, noe jeg i utgangspunktet ikke er.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *