Gutsy Gibbon er her

Da er Kubuntu 7.10 “Gutsy Gibbon” ute, jeg oppgraderte på torsdagen og har nå brukt den et par dager. For Kubuntu sin del er ikke 7.10 den helt store oppgraderingen, da KDE4 skal komme over jul. Imidlertid har gutsy et par nye ting man legger merke til:

Konqueror er ute som filbehandler, nå er det Dolphin som gjelder.
Jeg er i utgangspunktet fornøyd med dette valget, vi har før sett på windows hvordan det kan gå når samme program er nettleser og filbehandler. Imidlertif er jeg ikke helt blitt vant til Dolphin enda, så det kan bli spennende å se. En ting jeg liker godt er “open as root” på mapper, men hvorfor kan ikke dette gjøres mulig på filer også? Enkle muligeheter for å lage komprimerte arkiver er også bra, men hvor mange bruker tar.gz i forhold til .zip/.rar?

Ny login-skjerm der man kan trykke på bruker (altså som iwin xp), synes dette ikke ser særlig bra ut.

Annet enn dette kan jeg ikke si jeg merker så store forskjeller, har enda ikke testa ntfs-støtte. Savner egentlig en oversikt over hvilke konsekvenser den nye versjonen innebærer for meg, men på den annen side ligger vel det aller meste i bakgrunnen og bare virker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *